Hirdetés

2024.09.23. 13:11

Irodai munkalehetőségek, amelyek Dunakeszi álláskínálatában is gyakran megtalálhatóak

A különböző irodai, főként adminisztrációs és asszisztensi feladatokkal járó pozíciók mindig is nagy népszerűségnek örvendtek az álláskeresők körében. Mutatjuk ezen munkakörök kapcsán mi a választék Dunakeszi és környéke vonatkozásában, valamint szót ejtünk az ezen pozíciókhoz kapcsolódó elvárásokról is!

PR cikk

Forrás: freepik.hu

Általános irodai adminisztrátor

Az irodai álláslehetőségek között az általános irodai adminisztrátori pozíció egy meglehetősen gyakran visszatérő lehetőségnek számít. Ami Dunakeszit illeti, a város és a régió álláspiacára specializálódott DunakesziAllas.hu felületén több alkalommal is volt példa ilyesfajta álláshirdetések megjelenésére, méghozzá az adminisztráció, irodai munka álláskategórián belül: https://dunakesziallas.hu/allasok/adminisztracio-irodai-munka.

Nem véletlen, hogy ilyen gyakori az igény az adminisztrátorokra, hisz a vállalatoknak alapvető érdeke, hogy adatbázisaikat, táblázataikat naprakészen tartsák, irataikat és dokumentumaikat rendszerezzék. Ebben pedig kulcsszerepet játszanak az adminisztrátorok, akiknek emellett kapcsolattartói és szervezői feladataik is akadhatnak. Ennek értelmében kommunikálnak a beszállítókkal, ügyfelekkel és egyéb üzleti partnerekkel, illetve tevékeny szerepet vállalnak a találkozók vagy akár az utazások leszervezésében.

Mindezen kívül pedig a mindennapjaik számos ad-hoc teendővel is együtt járnak, beleértve a postai ügyintézést vagy akár az irodaszerek beszerzését. A pozíció a széleskörű felelősségek ellenére jellemzően gyorsan megtanulható, és az elvárások sem teljesíthetetlenek. Általában legalább középfokú végzettségre, magabiztos számítógépes ismeretekre (főként MS Office programok), középfokú nyelvtudásra, valamint pontosságra és precizitásra van szükség az esélyes megpályázásukhoz.

Rendezvényszervező asszisztens

Különböző szakmai asszisztensi pozíciók szintén rendszeres visszatérői Dunakeszi és a környéke álláskínálatának. Az említett DunakesziAllas.hu weboldalán például rendezvényszervező asszisztensi munkakörrel is találkozhattak már az álláskeresők, ami egy kifejezetten sokrétű és mozgalmas munkakör.

A feladatkörnek egy jelentős részét ez esetben is adminisztrációs feladatok teszik ki, beleértve az adott rendezvénnyel kapcsolatos meghívók kiküldését, a vendéglisták vezetését vagy akár a szerződések kezelését. Emellett az asszisztens feladata lehet, hogy kapcsolatot tartson a helyszínnel, a szolgáltatókkal, továbbá a technikai személyzettel egyaránt.

Nem beszélve a koordinációs feladatokról, gondolva itt az időpontok egyeztetésére, vagy akár a programok és az ütemtervek összehangolására. Látható tehát, hogy egy igencsak összetett pozícióról beszélünk, ami nem minden esetben igényel speciális végzettséget, ugyanakkor kétségkívül előnyt jelent, ha valaki rendelkezik rendezvényszervezői, esetleg marketinges képesítéssel. A legalább középfokú nyelvtudás, a kiváló szervező- és kommunikációs készség, valamint a jó problémamegoldó képesség viszont valamennyi esetben követelmény.

Műszaki referens

Az adminisztrációs álláskategóriát mindemellett azok is jó esélyekkel böngészhetik, akik inkább műszaki beállítottságú pozíciót keresnek. A műszaki referensi álláslehetőségek ideális választásként szolgálhatnak a számukra, amely jellemzően egyszerre jár ügyintézői, projektmenedzseri, dokumentációs és kapcsolattartói feladatokkal. A munkakört többek között építőipari, energetikai vagy akár gyártó vállalatoknál is adódhat lehetőség betölteni.

Általános elvárásként kell azonban számolni a felsőfokú műszaki végzettséggel (pl. építészmérnök, gépészmérnök stb.), aminek szakirányát az adott cég tevékenységi köre határozza meg. Ezenkívül pedig az alapvető irodai szoftverek átfogó ismerete, illetve a felsőfokú nyelvtudás is jellemző követelmény. Sőt, a projektmenedzseri és a kapcsolattartói teendőkből adódóan a B kategóriás jogosítvány is megjelenhet kritériumként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában