Pihentető élmények

2024.08.22. 19:43

Koncz Zsófia: az Erzsébet-tábor összeköti a magyar gyermekeket

A nyári időszakban több mint 40 ezer táborozó fordul meg a zánkai, fonyódligeti és az erdélyi táborokban.

MW

Koncz Zsófia látogatást tett a Zánkai Erzsébet-táborban

Forrás: MTI

Fotó: Katona Tibor

Az Erzsébet-tábor összeköti a magyar gyermekeket - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a Zánkai Erzsébet-táborban tett csütörtöki látogatását követő sajtótájékoztatóján.

Koncz Zsófia rámutatott, hogy nemcsak az anyaországból, hanem határon túlról is vannak táborozók Zánkán: jelenleg több száz kárpátaljai magyar gyermek nyaral a táborban. Elmondta: a nyári időszakban több mint 40 ezer táborozó fordul meg a zánkai, fonyódligeti és az erdélyi táborokban.

Az államtitkár kiemelte, hogy a szépen felújított, jól szervezett táborban modern étkező, színházterem és sportcsarnok is várja a gyermekeket, így időjárástól függetlenül egészen biztosan megtalálják azt a programot, ami kikapcsolódást és feltöltődést nyújthat számukra. A gyerekek jelképes, fejenként, turnusonként ezer forintért vehetnek részt a teljes ellátást biztosító Erzsébet-táborokban, ahová ingyenes vonatos utazással juthatnak el - ismertette.

Koncz Zsófia megjegyezte, hamarosan kezdődik az iskolai tanév és a kormány az iskolakezdéskor is gondol a családokra, ezért hamarabb érkeznek a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátások: a gyermekgondozást segítő ellátás (GYES), a gyermeknevelési támogatás (GYET) és a családi pótlék is augusztusban eljut az érintettekhez. Úgy vélte, nagy segítség a családoknak az ingyenes, illetve a kedvezményes gyermekétkeztetés, valamint az ingyenesen biztosított tankönyvek is.

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke fontosnak nevezte, hogy a táborokban megforduló gyerekek megtapasztalhassák a közösség élményét, egyben örömének adott hangot amiatt, hogy munkájuk eredménye a gyermekek mosolyában mérhető. Céljuknak nevezte, hogy minden gyerek, aki szeretne, életében legalább egyszer eljuthasson Erzsébet-táborba, és ott olyan élményt adjanak neki, ami az egész életét meghatározhatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában