Kosárlabda

Tegnap, 9:20

Magabiztos SKSE-győzelem a nyeretlenek csatájában

Nem indult jól a bajnoki rajt a most szembenálló együttesnek, a két-két vereséggel a tabella alján tanyázó csapatok között így egy harcos, kiélezett küzdelem ígérkezett.

Szabó Péter

Idén tavasszal, az alsóházi rájátszásban találkozott utoljára a két csapat, akkor – köszönhetően a nagyon bealudt harmadik negyednek – egy viszonylag sima jászsági győzelem született Salgótarjánban.

Az SKSE győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben
Az SKSE (fekete mezben) győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben
Forrás: hunbasket.hu

Hazai pontokkal indult az összecsapás, de Cserényi Marcell dupláját és Hargitai tripláját követően gyorsan átvette a játék irányítását az vendégcsapat. A negyed közepéig még tartották a lépést a vendéglátók, de a mind inkább lendületbe jövő tarjániak megnyugtató előnyt építettek ki az első tíz perc végére. (14-23).

A rövid pihenőt követően sem sokat változott a játék képe. Charlton – múlt heti gyenge teljesítményét feledtetve – egyre inkább magára talált és hozta a tőle elvárt teljesítményt, de a fiatalok is kivették részüket a munkából. Cserényi Martin három triplával is „beköszönt” a játékrészben, tovább nyitva ezzel az ollót a két gárda között. (34-47).

Egy percig sem forgott veszélyben az SKSE győzelme

Nagyszünetet követően tovább tetézte a sárga-kékek helyzetét egy „rövidzárlat”, amit Ormaiék egy 13-0-s rohammal meg is büntettek. Gyors időkérést követően Puskás Artúr valamelyest tudta rendezni csapata sorait, de innentől kezdve a több hiányzót is felvonultató Jászberény számára csupán statisztaszerep jutott a mérkőzés lefújásáig. Az utolsó percben Kazy triplája tette fel a pontot az „i”-re, és koronázta meg csapata parádés és látványos játékát.

Összességében a jó védekezés és a remek egyéni teljesítmények meghozták a várva várt első győzelem, a mutatott játék képe pedig bizakodást adhat a jövőre nézve is. Folytatás jövő hét pénteken (október 18.), amikor már a Dávid Kornél KA csapata vendégeskedik majd a nógrádi megyeszékhelyen.

Dániel Péter: – Azt gondolom, hogy magabiztosan nyertük meg ezt a meccset. Igaz, az ellenfélnek volt egy fontos hiányzója, de azért a sportban nem úgy működnek a dolgok, hogyha kiveszel egy csapatból x pontot, akkor ők annyit is gyengülnek. Biztos voltam abban, hogy a Jászberény mindenképpen a győzelemre fog törekedni, hiszen az első két forduló nem sikerült nekik sem. Jogos volt a kérdés: Hol kezdjék el a győzelmek gyűjteni, ha nem otthon a Salgótarján ellen? Ezzel együtt tulajdonképpen rajt-cél győzelmet arattunk. Betartottuk a megbeszélteket, s meg tudtuk valósítani azt, amit a héten gyakoroltunk. Azt gondolom, ennek köszönhető, hogy ilyen magabiztosan nyertünk Jászberényben.

NB I/B, Piros-csoport, 3. forduló
Jászberényi KSE – Salgótarjáni KSE 55–84 (14–23, 20–24, 8–18, 13–19)
Jászberény, Bercsényi-tornacsarnok, 150 néző, vezette: Marton, Tóth K., dr. Nagy Zs.
Jászberény: DÉKÁNY 6, Boka-Magó 8/6, CSABA 23, Oroszi 4, Zsók 4. Csere: Csomós 6, Pintér D. 4/3, Német Á., Sárközy. Edző: Puskás Artúr.
Salgótarján: Karanfilovszki, Kalassai 5/3, Cserényi Marcell 2, Hargitai 7/3, ORMAI 10. Csere: Prodanovics 5/3, KAZY 22/3, CHARLTON 17/9, Rékasi 2, Simó 2, CSERÉNYI MARTIN 12/12, Balázs. Edző: Dániel Péter.

Utánpótlás mérkőzésen:
Jászberényi KSE U21 – Beszterce KK U21 82-68 (23-14, 18-14, 16-32, 25-8)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában