Idősek napja

2 órája

Nagy becsben tartják a klub szépkorúit Somoskőújfaluban

Október az idősek hónapja, ezért ilyenkor szűkebb hazánk valamennyi településén köszöntik a szépkorúakat. Nem volt ez másképp a somoskőújfalui Naplemente Idősek Klubjában sem, ahol már hagyománnyá vált, hogy minden esztendőben műsorral, ajándékkal, illetve közös ebéddel kedveskednek a szépkorú tagoknak.

Gerhát Karina

Az ünnepség elején Csikós-Oláh Renáta, a Salgótarján és Térsége Egészségügyi-Szociális Központ szakmai vezetője köszöntötte a szépkorúakat.

A helyi óvodások is műsorral kedveskedtek a szépkorúaknak
A helyi óvodások is műsorral kedveskedtek a szépkorúaknak
Forrás: Beküldött fotó

– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek önökkel ezen a különleges alkalmon, az idősek napján. Ahogy haladunk előre az időben, egyre inkább felismerjük, milyen kincset ér az a tapasztalat, amit az idősebb generációk képviselnek. Az önök élete, történetei és emlékei tanulságul szolgálnak nekünk és segítenek abban, hogy jobban megértsük, mi fontos igazán az életben. Önök megtanítottak bennünket arra, hogy a nehézségeken is túl lehet jutni, ha kitartunk, és hogy a szeretet, a család, illetve az emberi kapcsolatok adják az élet valódi értelmét. Önök nem csupán évtizedek tudását, hanem az élet apró örömeit és bölcsességeit is őrzik, példát mutatnak mindannyiunk számára. Köszönjük a kitartást, a munkát, a családjaikért, a közösségeikért tett fáradhatatlan erőfeszítéseket – emelte ki Csikós-Oláh Renáta.

Ajándékot is kaptak a szépkorúak

Ezen szavak elhangzása után pedig a helyi óvodások vidám műsora csalt mosolyt a szépkorúak arcára. A megható pillanatokat pedig az ajándékozás követte. Elsőként a Naplemente Idősek Klubjának a legrégebbi tagját, Czikora Pált köszöntötték egy ajándékkosárral, de természetesen a többi szépkorút is meglepték egy-egy bonbonnal.

Ezt követően pedig az idősek és a meghívott vendégek közösen fogyasztották el a helyi gondozók, Mede Endréné és Révay Judit által készített tésztasalátát. Ezen kívül pedig egy különleges őszi süteménnyel, gesztenyegolyóval is kedveskedtek a jelenlévőknek. Azonban a különleges délelőttön humorból sem volt hiány, hiszen két klubtag, Molnár Lászlóné és Bátfai Péterné egy verses, bohókás előadással készült az idősek napjára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában