Atlétika

52 perce

A salgótarjáni magasugrók megvédték a címüket

A napokban Nyíregyházán rendezték meg a középiskolások váltó- és csapatbajnokságát. A salgótarjáni magasugrók megvédték bajnoki címüket.

Bakos László

A tanév első országos eseménye rendszerint az atlétikához kötődik, a verseny idén az MVM támogatásával zajlott. A megyei fordulót követően az első helyen hívták meg a diákolimpiai döntőre a Bolyai János Gimnázium diákjait, azaz a salgótarjáni magasugrókat, akik címvédőként utaztak Nyíregyházára.

A salgótarjáni magasugrók bajnoki címet szereztek
A salgótarjáni magasugrók bajnoki címet szereztek
Fotó: B. L. / Forrás: Nool.hu

Magabiztosan győztek a salgótarjáni magasugrók

Sokat nem kellett izgulniuk a nógrádiaknak, hiszen 185-re már csak ketten ugrottak, végül 180 centis átlaggal, 6,5 centit verve a másodikra, magabiztosan szerezték meg az aranyat.

Czímer Dávid 185 centiig jutott
Czímer Dávid 185 centiig jutott
Fotó: B. L. / Forrás: Nool.hu

A Pálfalvai Zoltán által összeszedett csapat tagjai évek óta kiváló eredményeket érnek el mind diákolimpiai, mind egyesületi szinten. Szereplésüket egyéni és bajnoki címek kísérik, éremkollekciójukat most újabb arannyal egészíthették ki. Pedig felkészülési körülményeik elmaradnak a riválisokétól.

A lány magasugróknál a Madách képviselhette megyénket, ahol a tagok javítottak a megyei eredményeiken, és a negyedik helyen zártak.

A Bolyai svédváltója a kilencedik lett
A Bolyai svédváltója (pirosban) a kilencedik lett
Fotó: B. L. / Forrás: Nool.hu

A harmadik meghívott csapat a Bolyai svédváltója volt, akik szintén tudtak javulni a balassagyarmati idejükhöz képest, és végül a kilencedik pozícióban végeztek.

A sportág idén is megdöntötte az eddigi nevezési rekordját, ugyanis a körzeti, vármegyei versenyeken szeptemberben, 2224 iskolai csapat több mint 15 ezer fővel vett részt, az országos döntőre pedig 279 iskolából 1447 versenyző jutott el.

A nógrádi eredmények. V-VI. korcsoport. Fiúk. Magasugrás (8): 1. Bolyai (Bajnai Máté 180, Czímer Dávid 185, Kiss János Csongor 170, Kovács Ákos 165, Puskás Bálint 185) átlag: 180 cm. Svédváltó (15): 9. Bolyai (Éger Szilárd, Zsíros Milán, Varga Félix, Maier Bendegúz) 2:07,97 perc. Lányok. Magasugrás (8): 4. Madách (Balázs Fanni 1,40, Cséki Jázmin Iringó 1,45, Jászberényi-Kiss Dalma 1,35, Ozsvárt Rebeka 1,40, Oirschot Lara 1,40) átlag: 1,4125 m.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában