Atlétika

13 órája

A salgótarjániak két sprintere is eligazolt

Jászberényi-Kiss Dalma az FTC-be, Horváth Bence Gödöllőre igazolt a napokban. A két sprinter Salgótarjánban versenyzett eddig.

Bakos László

Jászberényi-Kiss Dalma (középen) az FTC-ben folytatja

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

A Salgótarjáni Atlétikai Club közösségi oldalán számoltak be róla, hogy a jobb felkészülési körülmények miatt, valamint a továbbtanulás szempontjából két sprinter is más egyesületbe igazolt.

Horváth Bence sprinter Gödöllőre igazolt
Horváth Bence sprinter Gödöllőre igazolt
Fotó: B.L. / Forrás: Nool

A jövőre érettségiző Jászberényi-Kiss Dalma 2016 óta volt a SAC tagja, kezdetben Mrakics Nikolett iránymutatása mellett leginkább távolugrásban szerepelt, ahol rendre az országos ranglista élmezőnyébe tartozott, és még Dortmundban is szerepelhetett. Később a sprintre váltott, ahol szintén rengeteg élményt gyűjtött. A jobb körülmények miatt (itthon iskolaudvarokon, kocogócsíkon készülnek a futók) a nyár eleje óta heti több alkalommal is felutazott az FTC-hez, a Népligetben már Fejős Mihály gondoskodott a felkészüléséről. A klub csapatbajnokság után az átigazolás végére is pont került, így mostantól a legendás zöld-fehér klub színekben versenyezhet.

Gödöllőn folytatja a sprinter

A salgótarjáni klub 2017 óta ápol együttműködést a balassagyarmati Dózsa György Általános Iskolával, ebben az évben igazolta le a SAC a 2006-os születésű Horváth Bencét. A bajnokságokon és a diákolimpiai döntőkön is rendre A-döntőben szerepelt a gyorsléptű sprinter, akinek Gaál Péter volt az edzője. A balassagyarmati csoport egyik legeredményesebb atlétája a továbbtanulás miatt Gödöllőre tette át a székhelyét, ahol Kovács Zoltán csoportjában készül tovább a megmérettetésekre, – a nagynevű MATE-GEAC színösszeállításának köszönhetően – szintén zöld-fehérben.

A bejegyzésből kiderül, hogy az atléták érdekében hozták meg ezeket a döntéseket, hiszen az a cél, hogy a lehető legmagasabb szinten készülhessenek az elhivatott sportolók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában