Bulvár-celeb

7 órája

Őrjöngenek a britek az Erzsébet királynő tiszteletére állított szoborcsoport miatt

Annyira haragszanak most II. Erzsébetre, mint talán életében soha.

MW

II. Erzsébetet mindenki szerette, ezért is döbbenetes, ami most történt

Forrás: AFP

A mindenki által kedvelt és tisztelt II. Erzsébet két évvel ezelőtti halála nagyon megrázta az egész világot. Éppen ezért a rendkívül fiatalon trónra került, több mint 70 évig uralkodó királynőről az angolok amikor csak lehet, megemlékeznek.

A legutóbb felavatott szoborcsoport azonban hatalmas felháborodást váltott ki.

Erzsébet királynőről mindenki tudta, hogy él-hal a corgie kutyákért és ő maga is többet tartott az élete során. 

II. Erzsébet Candy nevű corgijával
Fotó: AFP

Walsall városa most úgy döntött, hogy két óriási corgie-szobrot helyez el az arborétumban a királynő kutyáinak tiszteletére. Ez azonban hatalmas felháborodást keltett, mivel a szoborállítás költségei 35 ezer fontra rúgnak. 

A város lakosainak adóját ugyanis nemrég emelték meg, emellett 20 millió fonttal csökkentették a költségvetést, miközben a lakosok arra panaszkodnak, hogy nincs rendben az egészségügy, az oktatás, az infrastruktúra. 

Komolyan ez a legfontosabb dolog, amire most költeni kell? Ha még Erzsébet királynőnek állítanának szobrot, azt megérteném, na de hogy a kutyáinak? És ennyiért? Úgy, hogy a szolgáltatások haldokolnak?

– fejezte ki felháborodását egy kommentelő.

Bár sorra érkeztek a hasonló, dühös hozzászólások, sokan azt írták, hogy nekik tetszenek a corgie-szobrok, és kifejezetten ezért fognak az arborétumba látogatni – írja a Mirror nyomán cikkében a Bors.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!