Halloween

2 órája

Tökhiányra felkészülni

Nógrád Vármegyében is egyre több iskolában tartanak Halloween-i ünnepségeket, ahol a diákok játékos programokon vehetnek részt. Ezek az események nemcsak szórakoztatóak, hanem segítik a közösségépítést is, hiszen a tanulók együtt élhetik át az ünnep hangulatát.

Nool.hu

 A Halloween-i tradíció egyre népszerűbb az iskolákban, és az intézmények is nagy lelkesedéssel vesznek részt ezeknek az eseményeknek a megszervezésében. A hagyományos tökfaragás azonban idén veszélybe kerülhet, mert a gyengébb termés miatt kevés a tök. Ez az időjárási viszonyok és egyéb mezőgazdasági kihívások következménye, ami több helyen is nehezíti az ünnepi dekorációk elkészítését, így az iskolai rendezvények tervezésekor is alkalmazkodni kell ehhez a helyzethez. A Life.hu most utána járt, milyen alternatív gyümölcs és zöldség áll rendelkezésre, amelyeket halloweenkor érdemes faragni:

Dinnye
A dinnye - savanyítani valót most lehet kapni - nagyszerű választás lehet, mivel méretük hasonló a tökökéhez. Érdekesen kidíszíthetjük a zöld héja és rózsaszín belseje miatt, igazán félelmetes lehet egy dinnyés dekoráció.

Ananász
Az ananászokból szintén félelmetes arcok faraghatóak, vetekednek a tökökkel, ha megvilágítjuk. A zöld levelek a tetejükön tovább fokozzák a rémisztő megjelenést, így könnyen túlszárnyalhatod a szomszédaidat a hagyományos tökös díszeikkel szemben.

Paprika
A paprikák faragása kissé könnyebb, mint a tököké, hiszen alig igényelnek kiürítést és kaparást. Bár kisebbek a töknél, mégis igazán szép beltéri dekoráció készíthető belőlük.

Egyéb tökfélék
A különböző tökféléket ugyanazzal a technikával lehet faragni, mint a hagyományos halloween-i tököket, és a különféle méretek, formák és színek biztosan lenyűgözik majd a szomszédokat, vagy a körbe járó jelmezes gyerekeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában