Kosárlabda

2024.08.25. 13:30

Nem mindennapi helyszínen készültek a salgótarjáni kosarasok

A 30 évvel ezelőtti Nógrád című újság arról számolt be, hogy miként kellett alakítania az akkori körülményekhez a felkészülését a salgótarjáni kosarasoknak.

Nool.hu

Szabadtéren ment a munka

Forrás: Archív NMH

A lap beszámolója szerint miután a szlovákiai Latkiban nem fogadták a Salgótarjáni KK NB I-es kosárlabdacsapatát, az együttes vezetői hazai környezetben igyekeztek edzéslehetőséget biztosítani a csapat felkészüléséhez. 

A medicinlabda is előkerült a salgótarjáni kosarasok felkészülésénél
A medicinlabda is előkerült a salgótarjáni kosarasok felkészülésénél
Forrás: Archív NMH

Erre a Salgó Hotel és az eresztvényi kirándulóközpont látszott a legalkalmasabbnak. A napi két, sőt három edzés, a medicinlabda, a gumikötél és az egyéb erősítő szerek okozta fáradtság után minden este kimerültén zuhantak ágyba a fiúk, hogy másnap újult erővel, ismét elkezdhessék a megerőltető programot. 

„A kemény munkát egyforma intenzitással végzik az új és a régi játékosok, az öregek és a fiatalok. Az ilyenkor szokásos zrikálások, cukkolások, ugratások pedig erősítik a csapatszellemet, egységesebbé formálják az együttest” – fogalmazott az újság.

Megizzadtak a játékosok a nagy munkában
Forrás: Archív NMH

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában