Akadályfutás

2024.09.13. 08:00

Ismét kőkemény pályákat jelöltek ki Salgótarján környékén

Szeptember 14-én már hetedik alkalommal rendezik meg Salgótarjánban a SalGO jótékonysági akadályfutó versenyt.

Bakos László

A szervezők csapata ezúttal is a jól összeszokott stáb tagjaiból áll majd. Az első komoly és sikeres versenyük után megalakították a Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület Palóc Roham extrém akadályfutó szakosztályát, amelynek célja minél több sportrendezvény megszervezése és lebonyolítása, mindezt jótékony céllal. 

Ismét kőkemény pályákat jelöltek ki
Ismét kőkemény feladatok várják a résztvevőket 
Fotó: H.Cs. / Forrás: Nool

A sport népszerűsítése mellett minden évben kiválasztanak egy csoportot, amelyet segíteni tudnak. Az idei viadal támogatott szervezete a Magyar Vöröskereszt Nógrád Vármegyei Szervezetéhez tartozó „Menedék” Családok Átmeneti Otthona. A cél, hogy kézzelfogható tárgyak, eszközök beszerzésére fordítják majd az összeget, szponzorok bevonásával. 

Programjaik java érzékenyítő jellegű, hiszen minden eseményükkel igyekeznek a fogyatékkal élő embertársainkat is megszólítani, mozgásra bírni és természetesen támogatni. A tóstrandi versenyközpontba mintegy háromszáz embert várnak, akik a színes kísérőprogramok közül is válogathatnak majd.

Több táv közül lehet választani

A verseny útvonala ezúttal is érinti majd a nógrádi megyeszékhely természeti adottságait. A 13 kilométeres, több mint húsz akadállyal megspékelt pályát profi és hobbi kategóriában lehet abszolválni. 

A rövidebb, 8 kilométeres penzumnak egyénileg vagy négyfős csapatban lehet nekivágni. Természetesen ezúttal is külön futam vár majd a 14 éven aluliakra. 

Idén egy új kategóriában (SalGO Charity Tereplovas) is indulhatnak a segíteni vágyók. A hétvégi versenyhez ugyanis csatlakoznak Bárna és Ponyipuszta lovasai is, hogy egy kijelölt 10 kilométeres tereplovaglással színesítsék a programokat. Ezzel szintén támogatást nyújtva az idei kedvezményezettnek. A futamokat ez a látványos, közel 20 fős tereplovas verseny zárja majd, de több betétprogram is lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában