Ittas őrjöngés

2024.09.13. 08:40

Lekaszabollak titeket! – szamurájkarddal fenyegetőzött a bátonyi férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 46 éves bátonyterenyei férfi ellen, aki egy szamurájkarddal rontott ismerőseire.

Nool.hu

A Nógrád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi 2023. október 31-én délután egy társasház lépcsőházában szóváltásba keveredett a két férfivel, akik ezután a ház előtti járdaszakaszon folytatták a beszélgetést.

szamurájkard
Szamurájkarddal támadt ismerőseire
Forrás: Nógrád Vármegyei Főügyészség

"Mintegy fél óra múlva a még mindig ideges és ittas vádlott egy 90 centiméteres pengehosszúságú szamurájkarddal kirontott a lépcsőházból és a sértettek felé comb magasságban suhintó mozdulatokat tett, közben azt kiabálta, hogy „lekaszabollak, legyilkollak titeket!”, de néhány másodperc után felhagyott magatartásával és hazament." – írták.

 Komoly riadalmat keltett

A vádlott cselekménye a férfiakban komoly riadalmat keltett, így az ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolta meg a büntetett előéletű elkövetőt. 

A vádirati indítvány felfüggesztett börtönbüntetés és az eljárás során keletkezett közel 300 ezer forintos bűnügyi költség megfizettetése. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában