Ökölvívás

2024.07.02. 09:10

Szombathelyen készültek a salgótarjáni bokszolók

A hétvégén harmadik alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Kajdi János emléktornát, a különböző korcsoportokban a Salgótarjáni Boksz SE három bunyósa is kötelek közé lépett.

Bakos László

Az SBSE ökölvívói Szombathelyen

Forrás: Beküldött fotó

Botos Tibor négy tanítványával utazott a nyugati határhoz, végül három tanítványa kapott ellenfelet. A legfiatalabb az U12-es Lakatos Krisztián (40 kg) volt, aki edzője elmondása szerint szépen bokszolt, betartotta az utasításokat. Csapattársa, a már rutinosabb Oláh Milán (48 kg) a serdülők között volt érdekelt, és idősebb ellenféllel szemben találta magát a ringben. Edzője szerint a tarjáni többször megelőzte kellemetlen stílusú riválisát, jók voltak a visszatámadásai és öröm volt nézni, ahogy bokszolt.

A harmadik salgótarjáni versenyző, Spagina Lara (54 kg) két serdülő ellenfelet kapott, így körmérkőzéseket rendeztek a korcsoportjában. Első összecsapásán egy diákolimpiai és magyar bajnokkal nézett farkasszemet, és olyannyira nem ijedt meg nagynevű riválisától, hogy neki is esett rendesen, ellenfelére rá is kellett számolni. Másik ellenfele már jóval gyengébb volt, egyértelműen fölé kerekedett a nógrádi. Serbán Szebasztiánnak ezúttal nem volt ellenfele.

– Nem tartottak eredményhirdetéseket, de nem most nem is ez volt a fontos. Nagyon hasznos út volt, mert mindhárom tanítványom jól bokszolt. Nagyon kellenek az ilyen erőpróbák, nem lehet mindig csak edzeni, mert akkor nem fejlődünk. Az októberi U12-es és serdülő magyar bajnokság lebeg a szemünk előtt, addig minél több versenyen el szeretnénk indulni – nyilatkozta Botos Tibor, aki ennek szellemében a hétvégén Egerbe, majd pedig Üllőre viszi majd legjobb tanítványait a következő hetekben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában