Karate

2024.07.04. 18:39

Európa-bajnoki címmel tért haza a bánki karatéka

Nemrég rendezték meg Szolnokon a Tiszaligeti Városi Sportcsarnokban a Honkyokushin világszervezet lebonyolításában a III. Furkó Kálmán-emlékversenyt, ami egyben a 39. Szolnok Kupa is volt, valamint nem mellesleg nyílt kyokushin Európa-bajnokság is.

Bakos László

A Csatik-csapat (balról): Töreki Gergő, Murányi Levente, Csatlós Kornél vezetőedző, Bóbis Domonkos Hunor és Magyar Brájen Dominik

Forrás: Beküldött fotó

A Nógrád vármegyei Csatik Kyokushin Dojo Bánk Egyesület négy karatékája vett részt a tornán, Csatlós Kornél vezetésével. Kumite (küzdelem) versenyszámban Bóbis Domonkos Hunor a serdülők 45 kilósok mezőnyében tudott diadalmaskodni, ezzel megszerezte az Európa-bajnoki címet. Az egyesület tájékoztatása szerint a fiatal tehetség szépen menetelt a döntőig, ahol egy régi ellenfelével kellett megküzdenie, akit eddig nem sikerült legyőznie. Végül idő előtt, KO-val sikerült a döntőt megnyernie.

Európa-bajnoki
Bóbis Domonkos Hunor a dobogó tetején
Forrás: Beküldött fotó

Csapattársa, Magyar Brájen Dominik a gyerek I-es korcsoport 50 kilósai között lett harmadik. A nógrádi fiatal jó technikákkal, taktikusan küzdött, de roppant erős ellenfelekkel találta szemben magát. Kata (formagyakorlat) versenyszámban Murányi Levente (gyerek I.) szépen kivitelezett formagyakorlata dobogós helyezést eredményezett. Töreki Gergő nehéz ellenféllel találkozott, tisztességes küzdelemben alul maradt, így ezúttal ő nem tudott helyezést elérni.

A nógrádi egyesület karatékái gőzerővel készülnek a következő megmérettetésre, a balatonfüredi KFW Hungary szervezet nyári táborára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában