Vezeti az Eb góllövőlistáját

2024.07.04. 09:30

Anglia állt közelebb Musiala szívéhez, de Löw manipulálta a németek sztárját (videó)

A huszonegy éves Jamal Musiala eddig az Európa-bajnokság egyik legnagyobb sztárja, a Bayern München játékosa három góljával jelenleg vezeti a torna góllövőlistáját. Ez bizonyára fájhat az angoloknak, hiszen korábban többnyire az ő utánpótlás-válogatottjaikban szerepelt az óriási tehetségnek kikiáltott labdarúgó. A támadó egykori angol edzője most azt állítja, hogy hazugság a németek iránti elkötelezettsége, Musialának mindig is az angol válogatott volt az álma, de a németek korábbi kapitánya, Joachim Löw összezavarta a fiatal játékost.

MW

A német Jamal Musiala ünnepel, miután belőtte csapata második gólját a németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Németország-Dánia mérkőzésen a dortmundi Westfalen Stadionban 2024. június 29-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Ronald Wittek

A Bayern München sztárja 2021 februárjában jelentette be, hogy a német válogatottat választja, és ma már 120 millió eurót ér, de az Eb után ez az összeg még magasabbra szökhet, eddig ugyanis ő a német válogatott egyik vezére a tornán. Talán épp emiatt a Musiala-ügy újra lángra kapott – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

MUSIALA, Jamal; SCHMEICHEL, Kasper
A német Jamal Musiala (b) belövi csapata második gólját a vetődő Kasper Schmeichel dán kapus mellett a németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Németország-Dánia mérkőzésen a dortmundi Westfalen Stadionban 2024. június 29-én
Fotó: Christopher Neundorf / Forrás: MTI/EPA

Wayne Rooney nyomdokain

A 21 éves támadó középpályás a csoportkörben a skót és a magyar válogatott ellen, majd a nyolcaddöntőben Dánia ellen is gólt szerzett, a három találatával pedig vezeti az Eb góllövőlistáját.

Jelenleg holtversenyben a holland Cody Gakpóval, a grúz Georges Mikautadzéval és a szlovák Ivan Schranzcal, de utóbbi kettő már nincs versenyben.

Musiala különlegességét az is jelzi, hogy huszonegy évesen, 4 hónaposan és 3 naposan szerezte a harmadik gólját egy Európa-bajnokságon, ami ennél fiatalabban egyedül Wayne Rooney-nak jött össze az Eb-k történetében – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A napokban érdekes dolog látott napvilágot a fiatal zsenivel kapcsolatban, ugyanis Musiala egykori angol utánpótlásedzője, Andrew Martin azt állította, hogy Musiala valójában angol válogatott akart lenni, de a németek egykori szövetségi kapitánya, Joachim Löw megvezette őt.

Jobban kedvelte Angliát

Musiala Stuttgartban született német édesanya és nigériai–brit édesapa gyermekeként, hétéves volt, amikor a család Angliába költözött, ahol a gyerekkorát töltötte egészen tizenhat éves koráig, amikor az anyjával visszaköltözött Németországba, és 2019-től a Bayern München utánpótlásához csatlakozott. A labdarúgó a 2021-ben megrendezett előző Eb-n már szerepelt, de akkor még csak perceket játszott csereként Joachim Löw utolsó tornáján a Nationalelf élén. A német kapitánynak nagy szerepe volt abban, hogy a fiatal játékos nem az angol válogatottat választotta.

Mindig is Angliáért akart játszani. Élénken emlékszem a beszélgetéseinkre vele és az apjával. Jamal játszott mindkét ország U15-ös csapatában, és úgy jött vissza, hogy azt mondta, Angliát kedveli jobban. Otthonosabban érezte magát, voltak ismerősei a Chelsea akadémiájáról, de az angol futball számára sajnálatos módon véget ért, 16 évesen a Bayern Münchenhez igazolt, ami teljesen megváltoztatta a dolgokat

– jelentette ki Andrew Martin.

– Akkoriban Jamal találkozott Joachim Löwvel és a Bayern akadémiai igazgatójával. Egyenes utat vázoltak fel neki, hogyan juthat el a Bayern első csapatába és a német válogatottba. Azt hiszem, hogy ha 16 évesen találkozol a német válogatott szövetségi kapitányával, a döntést már meghozták helyetted – hangsúlyozta a lényeget Martin, de Musiala tagadta, hogy visszavágyna az angolokhoz.

– Soha nem voltak kétségeim a döntésem miatt, hogy Németországban játszom. Még az elmúlt tornákon sem, amelyek nem sikerültek olyan jól számunkra – nyilatkozta az ügyről maga az érintett. Musiala azt is megjegyezte, hogy egy Anglia elleni meccs a németországi Eb-n különleges élmény lenne neki, de mivel más ágon szerepel a két válogatott, így erre csak a berlini döntőben kerülhetne sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában