Szabadtéri szórakozás

2024.07.22. 12:50

Szente Vajk előadásával robban be a Zenthe Nyár

Néhány napja már jól érzékelhetőek a szabadtéri színpad és a nézőtér építésének előkészületei az e hét végén, július 27-én, szombaton 20.30 órakor kezdődő programsorozatnak.

Csongrády Béla

Törekvéseikről és a tíz előadásról Cene Katalin színházigazgató, illetve Andó Ákos üzletszervezési vezető tájékoztatta lapunkat. Kiemelték, hogy hivatásosként 2012 óta működő színház gyakorlatában 2021-ben rendeztek először előadásokat a Fő téren csillagos ég alatt. Mint a korábbiakban, az idén is arra törekedtek, hogy – bár minden produkciónak megvannak a specialitásai – összességében a nyári hangulatnak megfelelő, könnyed szórakozás, kellemes kikapcsolódás igényét helyezzék középpontba.

Szente Vajk
Szente Vajk az Aranylakodalom című előadást láthatják a Zenthe Nyár nézői először
Forrás: Beküldött

Szente Vajk darabja a Zenthe Nyár színpadán

Az első előadáson július 27-én a Játékszín vendégszerepel itt Szente Vajk Aranylakodalmával. 29-én A púpos című musical premiernek számít a MagyaRock Dalszínház, a Szolnoki Szigligeti Színház és a Zenthe kooprodukciójában. A hazaiak három alkalommal – augusztus 3-án a Csókos asszony című operettel, 6-án a Pillantás a hídról címen elhíresült Arthur Miller drámával, 10-én pedig A bolond lánnyal állnak újra közönség elé. Az utóbbi darab főszerepét ezúttal nem Litauszki Lilla, hanem Földes Eszter alakítja. Természetesen színházi produkcióként valósul meg augusztus 12-én a Veres1Színház A padlás című musicalje és 14-én ugyanezen társulat előadásában a fülbemászó dallamokkal teli Anconai szerelmesek című komédia. 

Alapi István újra a barátaival koncertezik

A koncertszerű előadások sorában nagy várakozás előzi meg a salgótarjáni gyökerű Alapi István és barátai – köztük Szandi, Deák Bill Gyula, Vikidál Gyula, Karácsony János James – című július 31-i és a Love Musical Love elnevezésű augusztus 8-i programot. Utóbbi esten mások mellett Tunyogi Bernadett, Veréb Tamás és a Stúdió 11 is fellép. A Zenthe Nyár zárakkordját augusztus 16-án Fenyő Miklós, Tasnádi István emblematikus musicalje, a Made in Hungária jelenti a MagyaRock Dalszínház előadásában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában