Színház

2024.07.19. 13:58

Szabadtéri színpad épül Salgótarján központjában a nyári előadásokra

Immár negyedszer lesznek színházi előadások Salgótarján belvárosában, három héten át várja a nézőket a Toyota Salgótarján-Zenthe Nyár színházi fesztivál. A szabadtéri színpad már épül.

Nool.hu

A Zenthe Ferenc Színház programsorozatának helyszíne egyre látványosabban foglalja el a belváros szívét, a kedd reggel elkezdődött építkezés már jelzi: hamarosan a művészeké és a közönségé lesz a fesztiváltér, ahol ismét a Zenthe a kapocs. A szabadtéri színpad most épül a Fő téren. Sándor Dániel, a színház műszaki vezetője elmondta: a fő- és oldalszínpad összesen mintegy 180 négyzetméteren várja a művészeket. Az este fél kilenckor kezdőd produkcióknál a fénytechnikáról több mint száz lámpa gondoskodik, amelyek a színpad fölött, illetve két fénytoronyban teljesítenek majd szolgálatot.

Szabadtéri színpad épül Salgótarján központjában a nyári előadásokra
Szabadtéri színpad épül a Fő téren, sok szórakoztató előadás várja a színház szerelmeseit a három hét alatt
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

A tíz, színházi és koncertprogrammal invitáló estén mintegy 1150 négyzetméternyi területen fogadja a Zenthe Ferenc Színház a vendégeket, pótszékek nélkül egyszerre 862-en foglalhatnak helyet a Toyota Salgótarján-Zenthe Nyár lelátójának sík, illetve emelkedő részén.

Szabadtéri színpadra lépnek a Zenthe művészei, három héten át

Apropó, nézőtér: a szabadtéri fesztivál területéből több mint félezer négyzetmétert foglal el a lelátórész, amelyet 10 ember két teljes napon át épített, a legnagyobb hőség közepette. Hogy hősies munkájuk megérte, azt jól bizonyítja, hogy minden bizonnyal lesz olyan este, amikor az eredetileg meghirdetett ülőhelyek számánál jóval nagyobb lesz az érdeklődés.

A július 27-én kezdődő, augusztus 16-ig tartó eseménysorozaton a színház teljes műszaki stábja, mintegy 18 fő folyamatosan szolgálatot teljesít majd, rajtuk kívül az esténként legalább 22 főnyi nézőtéri személyzet várja a Toyota Salgótarján-Zenthe Nyáron szórakozni vágyókat Salgótarján Fő terén.

Portálunk a napokban számolt be arról, hogy a salgótarjáni színház névadójának tiszteletére vitorlásversenyt is rendeztek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában