Tájékoztatás

1 órája

Vonatpótló buszok járnak egy hétig Aszód és Balassagyarmat között

A MÁV-START Zrt. tájékoztatott, hogy október 14-től 20-ig pályakarbantartási munkák miatt Aszód és Balassagyarmat között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Vác és Diósjenő között szeptember 30-tól október 13-ig szintén vonatpótló buszok közlekednek az S750-es vonatok helyett.

Lászlók Judit

Balassagyarmat önkormányzata a Facebook-oldalán közölte: október 14-től 20-ig a Galgamácsa – Balassagyarmat állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 78. számú Aszód – Balassagyarmat – Ipolytarnóc vasútvonal Aszód – Balassagyarmat vonalszakaszán vonatpótló autóbusz közlekedik. „A hirdetményen nem szereplő 77 sz. [Aszód –] Galgamácsa – Vác vasútvonalon a vonatok menetrendje, valamint a Balassagyarmat – Ipolytarnóc vonalszakasz módváltott autóbuszos menetrendje a vágányzár ideje alatt nem változik” – olvasható felhívásban. 

Pályakarbantartási munkák miatt vonatpótló autóbuszok közlekednek
Pályakarbantartási munkák miatt vonatpótló buszok közlekednek 
Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Diósjenő és Vác között is vonatpótló buszok járnak

Mint arról beszámoltunk: Vác és Diósjenő között szeptember 30-tól október 13-ig pótlóbuszok közlekednek az S750-es vonatok helyett. A MÁV tájékoztatása szerint komplex pályakarbantartást végeznek, valamint kivágják a vasúti közlekedésre veszélyes fákat az érintett szakaszon. Az S750-es vonatok csak Diósjenő és Balassagyarmat között közlekednek, ehhez igazodnak a Vác és Diósjenő között közlekedő pótlóbuszok. A közút vonalvezetése miatt két külön pótlójárat is közlekedik. Az egyik Vác és Diósjenő között Kisvác, Szendehely, Berkenye és Nógrád érintésével, míg a másik Vác és Magyarkút között, Kisvác, Fenyveshegy és Magyarkút-Verőce érintésével. A pótlóbuszok által érintett nógrádi települések: Berkenye, Nógrád és Diósjenő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában