Krimi

1 órája

Nagy erőkkel rohantak a mentők: lezuhant egy vitorlázó-repülőgép Dunakeszin

A gép egy telephely konténerházába csapódott.

MW

A gép egy konténerépületbe csapódott

Forrás: Bors

Lezuhant egy vitorlázó kisrepülőgép vasárnap Dunakeszin, a járműből a pilóta még a tűzoltók kiérkezése előtt kiszállt – írja az MTI a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) szóvivőjének tájékoztatása alapján. 

A Bors értesülései szerint a motoros vitorlázórepülő Dunakeszi felett kezdett el zuhanni, egy helyi telephely udvarára esett, ahol először beleakadt a kerítésbe, majd egy konténer tetején landolt.

Kisdi Máté az FKI szóvivője elmondta: a tűzoltók a baleset miatt megsérült 40 literes üzemanyagtartályból felfogták a kifolyó üzemanyagot, és megszüntették a szivárgást. 

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a helyszínre több mentőegységet és mentőhelikoptert is riasztottak. Utóbbiara azonban szerencsére nem volt szükség: a Bors értesülései szerint a gépben utazó egyetlen ember, a pilóta ugyanis kiszállt a roncsból, és saját lábán hagyta el azt. A mentősök ettől függetlenül megvizsgálták, majd kórházba szállították.

A helyszínre több mentőegységet és mentőhelikoptert is riasztottunk. Bajtársaink egy 60 év körüli férfit könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba 

– tájékoztatta a lapot az Országos Mentőszolgálat.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!