Ősmaradványok

2 órája

Különleges programok várják az érdeklődőket Ipolytarnócon

Gulyás Edina

A földtani sokszínűség világnapjára emlékeznek az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál október 5-én – adták hírül a bemutatóhely közösségi oldalán. Hozzátették: az Állatok Világnapja előtt is tisztelegve különleges programok várják az érdeklődőket a Miocén Parkban. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében levő világhírű őslénytani lelőhely a geopark kapuja, mely egy tovatűnt, mára már megkövült világba enged betekintést.

A fenti időpontban az Ősfenyő Belépő fogadóépülettől 10 óra 45 perckor indul a speciális tematikus túra, ami az időspirál és geosite kiállítások tárlatvezetésével teszi szó szerint is tapinthatóvá a múltat. Majd a miocén erdőn keresztül és a kőzetparki tanösvényt érintve tér be a világhírű földtani alapszelvény geológiai ösvényére. Ezen a napon a geológiai tanösvényi túravezetések külön kitérnek a térség földtani örökségének népszerűsítésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában