Elnökségi ülés

3 órája

Új vezetőséget választott az ismeretterjesztő társulat Nógrádban

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Nógrád Vármegyei Szervezete a napokban tartott elnökségi ülést és közgyűlést. Fő feladatuk egy új vezetőség megválasztása volt.

Csongrády Béla

Az ország egészét átfogó Tudományos Ismeretterjesztő Társulat elődjét 1841-ben alapította Bugát Pál akadémiai tag orvosprofesszor és néhány társa, ennélfogva kijelenthető, hogy jelenleg a TIT hazánkban a legrégebben működő civil szervezet, amely Nógrád megyében is évtizedek óta számon tartott, főként értelmiségiekből álló egyesület. Számos területen produkált figyelemre, elismerésre érdemes eredményeket: például hosszú éveken át rendezett a városban nemzetközi ifjúsági nyári egyetemet, 2018 óta pedig a Mérleg út 2. szám alatti székházban sok gyermek és érdeklődő örömére sikeresen működteti a Pegazus Természettudományi Élményközpontot.

vezetőség
Új vezetőséget választottak: Gőz Gábor lett az elnök-igazgató
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

Új vezetőt választottak

A megyei szervezet a napokban tartott elnökségi ülést illetve közgyűlést, amelynek fő feladata egy új vezetőség megválasztása volt. Mint Pálinkás Sándorné, az eddigi elnök elmondta, a kor igényeihez igazodó hatékonyabb működés érdekében az eddiginél jóval kisebb számú vezető testületre van szükség. Ezzel az érveléssel egyetértve az eddig elnökségi és felügyelő bizottsági tagok önként lemondtak tisztségükről. A közgyűlés is egyetértett az új koncepcióval és egyhangúlag megválasztotta elnök-igazgatónak Gőz Gábort, az etesi tanoda vezetőjét, Pálinkás Sándorné pedig alelnök lett. Az elnökség harmadik tagjaként a Beszterce-lakótelepi Általános Iskola tanára, Csák Tímea kapott bizalmat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában