Jegyzet

2 órája

Allergia

Nagy Orsolya

Már nincs hőség és a parlagfűszezon is túl van a csúcsidőszakon. Az idei nyárra ezek miatt azonban nem szívesen gondolok vissza. Nem csak a forró napok viselték meg a szervezetemet, de az allergia is. A parlagfű ugyanis mindenhol fellelhető volt, annak ellenére, hogy a tulajdonosoknak törvény írja elő az irtását. Tapasztalatom szerint ezzel viszont nem sokan foglalkoztak. A városok különböző pontjain és az utak mellett szintén virítottak, sőt a mai napig is ott vannak. Nem csoda így, hogy erőteljes tüneteket okozott, arról nem is beszélve, hogy az időjárás is kedvezett a gyomnövénynek.

allergia
Nem csak a forró napok viselték meg a szervezetet, hanem az allergia is 
Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Mivel elég erőteljes az allergiám, így igyekszem védekezni ellene, például vény nélkül kapható gyógyszerrel, orrcseppel, de gyakran mosok hajat, ágyneműt és csak az esti, kora reggeli órákban szellőztetem a lakást. Idén azonban valahogy a régi, jól bevált módszerek sem segítettek rajtam. Az ősz beköszöntével azért némileg enyhült a helyzet, de továbbra is küszködöm a tünetekkel. Ráadásul egyre több a náthás ember is, így könnyen összetévesztenek a betegekkel, és a legtöbben úgy vélik, én is náthás vagyok. Ilyenkor sokan csúnyán néznek rám és próbálnak elkerülni. Ezt főként a koronavírus-járvány óta tapasztalom.

Nagyon remélem, hogy az idei allergiaszezon minél előbb véget ér, mert egyre türelmetlenebb vagyok és a több hónapos szenvedés után most már nehezen viselem a kínzó orrfolyást, a tüsszögést és az állandó könnyezést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában