Keri-napok zárása

2 órája

Elsősavató: átestek a tűzkeresztségen a salgótarjáni "gólyák" (fotók)

A salgótarjáni Keri-Napok pénteken a végéhez érkezett. A diákönkormányzat elnökválasztását az elsősavató követte.

Nool.hu

Mint arról portálunk beszámolt: izgalmas események színesítették a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában a tanulók és az oktatók hetét. A Keri-Napok alatt lezajlott az oktatási intézmény megalapításának 70. évfordulójához kapcsolódó rendezvénysorozat első eleme, de hagyományos főzőversenyt is rendeztek. Barta Rita, az oktatási intézmény igazgatója elmondta: a középiskolájuk idén 70 éves, hiszen 1954. szeptember elsején kezdődött meg a tanítás az akkor még Kereskedő Tanulóiskola néven ismert intézményben.

elsősavató
Sikeresen lezajlott az elsősavató a Keriben
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool

Elsősavató zárta a Keri-Napokat

A Keri-Napok keretében csütörtökön lényegében teljesen kiürült az oktatási intézmény, ugyanis minden osztály szakmai tanulmányi kiránduláson vett részt. Pénteken azonban újra megtelt az intézmény, hiszen a diákönkormányzat elnökválasztását és az elsősavatót is megtartották. Barta Rita elárulta, minden évben az egyik tizedikes osztály diákjai mérettetik meg a friss gólyákat. A vetélkedő egyik része mindig ügyességi kihívásokat tartalmazott, így azoknak a tornaterem adott otthont, míg a további megmérettetések az iskolaudvaron zajlottak, így az iskolaközösség egésze részese élvezhette az avatás minden mókás pillanatát.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában