Könyvajánló

2 órája

Ki a legszebb? - A Gonosz Mostoha története

Serena Valentino könyvét hoztuk mára, ami egy kicsit más szemszögből mutatja be a Hófehérke történetét. A Gonosz Mostoha története című könyve igazán érdekes olvasmány.

Mindenki odáig van a Walt Disney mesékért, nem csupán a gyerekek. Hófehérke és a hét törpe történetét mindenki ismeri gyerekkorából, amiben a gonosz féltékeny mostoha a gyámoltalan Hófehérke életére tör egy mérgezett almával. Az eredetiben mesében a megszokott gonosz és jó narratívája jelenik meg. Egyértelműek a szerepek, egyértelmű ki a szerethető karakter és ki az aki nem. Serena Valentino könyve azonban más szemszögből mutatja be a jól ismert történetet. 

Serena Valentino könyvsorozatának darabjai
Serena Valentino könyvsorozatának darabjai
Forrás: https://sorok-kozott.hu/

A mesebeli gonosz is lehet szerethető karakter?

Serena Valentino könyvsorozatának egyes részei egy-egy főgonosz karaktert vesznek górcső alá és mutatják be a közismert meséket az ő nézőpontjukból. Érdekes olvasmányok, amik lágyítják a fekete-fehér nézőpontot, arról hogy ki is lehet a jó és ki is lehet a rossz egy történetben. A könyvek nagyon olvasmányosak, alig lehet őket letenni. 

A sorozat további részei:

1. Serena Valentino: Ki a legszebb? 

2. Serena Valentino: Herceg vagy Szörnyeteg? 

3. Serena Valentino: Szegény, mélabús lélek 

4. Serena Valentino: Minden gonoszok úrnője 

5. Serena Valentino: Anyád a tét! 

6. Serena Valentino: A különös nővérek 

7. Serena Valentino: Kitör a frász! 

8. Serena Valentino: Bezárt szív 

9. Serena Valentino: Sohaország mindörökké 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában