Csillagles

2 órája

Csillagokat fürkésznek az ipolytarnóci bemutatóhelyen

A korábbi időpontra tervezett ősvilági csillagles a rossz idő miatt elmaradt az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál. A programot, amelynek során a csillagokat fürkészhetik majd az érdeklődők, október 19-én, szombaton pótolják.

Gulyás Edina

A Bükki Csillagda munkatársai az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál tartanak ősvilági csillaglest október 19-én, szombaton – adták hírül a bemutatóhely közösségi oldalán. A programot egy korábbi időpontra hirdették meg, azonban a csillagok fürkészését akkor a rossz idő hiúsította meg. Azonban az előttünk álló hétvégén pótolják a rendezvényt, amelyen az évmilliókkal ezelőtt útnak indult csillagfények fürkészése mellett a miocén ősvilág éjszakai égboltjára is fény derül, de a dinoszauruszok végzetét okozó meteoritbecsapódásról is megemlékeznek a csillagászati szakértők.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett formabontó eseményt szombaton 17 óra 30 perctől rendezik meg, arra érdemes lesz előre bejelentkezni, ugyanis zártkörű, csak azok vehetnek rajta részt, akik regisztrálnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában