Konferencia

2 órája

A tehetséggondozásról tanácskoztak Balassagyarmaton

A Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium adott otthont az idei tanévben az Arany János Tehetséggondozó Program (AJTP) intézményei tanévnyitó tanácskozásának – ismertette a portálunkhoz eljuttatott közleményben az intézmény.

Lászlók Judit

Mint arról portálunkon korábban beszámoltunk: 23. alkalommal rendezték meg az AJTP tanévnyitó konferenciáját, amelynek ezúttal Balassagyarmat adott otthont. 

tehetséggondozás
Csach Gábor köszöntötte a résztvevőket
Fotó: Lászlók Judit / Forrás: Nool

„Az ország minden tájáról érkező igazgatóknak, programfelelősöknek és programgazdáknak a Madách Imre Kollégium biztosított szállást. A kezdőnap a balassagyarmati városháza dísztermében, a további napok szakmai rendezvényei a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumban zajlottak. Ez a program egyedülálló abban, hogy a hátránykompenzáció mellett a tehetséggondozásra fókuszál” – olvasható a közleményben. 

Hozzátették: „A programsorozat megnyitóját megtisztelte jelenlétével Balla Mihály országgyűlési képviselő és Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese is. Beszédet mondott Csach Gábor polgármester, Balla Mihály országgyűlési képviselő, Nagyné Barna Orsolya tankerületi igazgató asszony, Mogyorósi Attila igazgató és Tóth Tamás, az AJTP intézményeinek egyesülete elnöke.”

Előadásokat hallhattak a tehetséggondozás témáját érintve

A közleményben kiemelték, a rendezvény résztvevői számos plenáris előadást hallhattak a háromnapos program során, többek között a tehetséggondozás- és kiválasztás új módszereiről, az okostelefonok és a modern technológia hatásairól, a közszolgálati egyetem és a Miskolci Egyetem által nyújtott továbbtanulási lehetőségekről, az AJTP saját ügyeiről, például a marketingjéről, a fonyódligeti tábor tapasztalatairól, valamint a 25 éves jubileumra tervezett eseményekről.

A közleményben végül kitértek arra is, hogy a konferencián számos kiegészítő programmal is kedveskedtek a résztvevőknek. Mint írták: a városi séták, a hollókői kirándulás, a három nap kötetlen beszélgetései mind hozzájárultak ahhoz, hogy a Magyarország különböző városaiból érkezett vendégek jó hírét vihették magukkal városunknak és intézményeinek a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumnak és a Madách Imre Kollégiumnak.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában