Fejlesztés

2 órája

Megkezdődik a szennyvízhálózat kiépítése Bánkon

Bánk önkormányzata a Facebook-oldalán tájékoztatott, hogy október 7-én, hétfőn megkezdődik a település üdülőterületén a szennyvízhálózat kiépítése.

Lászlók Judit

„Megkezdődnek az üdülőterületen a szennyvízhálózat építésével kapcsolatos munkálatok: a kivitelező kivonul gépekkel és munkákat fognak végezni” – olvasható a közleményben. Hozzátették, hogy az első ütemben a Kazinczy utca felső szakasza, Benczúr Miklós utca és a Juhász Gyula utca érintett, tehát ezeken a helyszíneken indul a munka. Első körben közműfeltárások, és az ingatlanra történő bekötések kiépítése fog megtörténni, majd a feltárások alapján a vezeték nyomvonalának kijelölését és építését végzik a szakemberek.

szennyvíz
Megkezdik a szennyvízhálózat kiépítését Bánkon
Fotó: Flystock / Forrás:  Shutterstock/Illusztráció

Több mint ötmilliárd forintot nyertek a szennyvízhálózat kiépítésére

Mint arról portálunkon korábban beszámoltunk, a Bánk, Rétság és Tolmács mintegy 5,582 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Rétság agglomeráció szennyvízelvezetésének és tisztításának fejlesztése elnevezésű projekt megvalósítására. Ennek részeként Bánkon az új térségi eleveniszapos biológiai szennyvíztisztító-telep létesítése mellett a hiányzó településrészeken megvalósul a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában