Időjárás

2 órája

Brrr! – Igencsak dideregtek Zabaron hétfő reggel

Először regisztrált fagypont alatti hőmérsékletet a hazai mérőállomás az idei őszi szezonban – adta hírül a HungaroMet Nonprofit Zrt. a közösségi oldalán. Zabar ezúttal sem hazudtolta meg magát.

Nagy Orsolya

A HungaroMet tájékoztatása szerint négy olyan állomás is volt, ahol mínuszt mértek. A leghidegebb nem meglepő módon Zabaron volt, ahol -1,9 Celsius-fokot mutatott a hőmérő higanyszála. Szűkebb hazánkban több településen is igen hűvös volt, így például Mohorán 0, Szécsényben 0,1, Mihálygergén 0,5, míg Nagykeresztúron 0,7 Celisus-fokot mértek.

Zabar, mínuszok
Zabaron már didereghettek a lakosok, mínuszokat mértek hétfő reggel
Forrás:  Shutterstock/Illusztráció

Zabar felkészült! A héten még lehetnek mínuszok

Az elkövetkezendő napokban pedig továbbra is előfordulhat az éjszakai órákban fagypont alatti hőmérséklet. A Köpönyeg.hu előrejelzése alapján a héten változékony időre számíthatunk, 15-18 Celsius-fok körüli napközbeni hőmérséklettel, míg az éjszakai órákban 4-6 Celsius-fok várható. A völgyes és zegzugos tájakon ismét előfordulhat majd mínusz fok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában