Átverés

2024.09.12. 08:53

Utazási kedvezményeket kínálnak az internetes csalók

A Volánbusz nevében ismét csalók kínálnak utazási kedvezményeket a közösségi médiában. Óvatosságra int a társaság.

Lukács Zsófia

A legújabb csalási kísérletben hamis utazási kártyát népszerűsítenek 950 forint értékben, amely ingyenes helyi utazási lehetőséget biztosít. Legyen óvatos mindenki: ezekkel a módszerekkel a csalók a felhasználók személyes adatait és pénzét próbálják megszerezni a közösségi platformokon keresztül! – figyelmeztet közleményében a Volánbusz Zrt.

Visszaélnek a Volánbusz nevével
A Volánbuszra hivatkozva kínálnak kedvezményeket
Forrás:  Shutterstock/Illusztráció

Visszaélnek a Volánbusz nevével

Mint az a társaság írta: egyre több olyan bejelentés érkezik a Volánbuszhoz, amelyekben az utasok csalásra hívják fel a figyelmet, vagy épp a megtévesztő hirdetésekben ajánlott kedvezményekről érdeklődnek. 

"A társaság hivatalos oldalaira hasonlító Facebook- és Instagram-profilokon a csalók (hibásan) például a Volánbusz huszonötödik vagy negyvenötödik születésnapjára hivatkozva kínálnak bónusz utazási kártyát átutalásos fizetés ellenében, régi és igénytelenül megszerkesztett, vagy saját tulajdonú fotóink felhasználásával, azok megosztásával, magyartalan mondatok használatával. Az online csalók a busztársaság – gyakran korábbi, már nem is használatos – védjegyét, logóját alkalmazva igyekeznek adatokat gyűjteni és visszaélni velük." – ismertették.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a weboldal címét mindig alaposan meg kell nézni, mielőtt arra rákattintana valaki. 

Kiemelték, hogy a Volánbusz továbbra sem hirdet ingyenes utazásokat vagy egyéb kedvezményeket biztosító kártyákat. A csalások megelőzése érdekében javasolják a saját oldalon ellenőrizni a társaság által nyújtott kedvezményeket. 

"Amennyiben utasainkban kétség merül fel az interneten látott bármely kedvezménnyel kapcsolatosan, kérjük, keressék a nap 24 órájában rendelkezésre álló telefonos ügyfélszolgálatunkat, amely a +36 (1) 3 49 49 49-es, valamint a +36 (20/30/70) 499 4999-es számon érhető el" – hívta fel a figyelmet a Volánbusz Zrt.

Legyenek körültekintőek!

Utasaikat arra kérik, hogy minden esetben kellő körültekintéssel járjanak el, amennyiben személyes és/vagy banki adataikat kérik! Soha ne osszák meg ezen adataikat vagy bármilyen más érzékeny információt gyanús forrásokkal! Mindig ellenőrizzék az URL-címet, mielőtt bármilyen linkre kattintanának, és ha gyanús tevékenységet tapasztalnak, azonnal értesítsék a hatóságokat! Kérnek mindenkit továbbá arra is, hogy a visszaélések megfékezése érdekében jelentse az ezekhez hasonló adathalász hirdetéseket! A Volánbusz minden, tudomására jutó esetben jelenti az oldalakat és magát a tartalmat is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában