Találkozó

2024.09.11. 12:52

Ismét találkoznak a Balassagyarmatról elszármazottak

A hagyománnyá vált Balassagyarmat Barátainak Találkozója idén szeptember 14-én, szombaton, 15 órától több helyszínen kulturális programokkal színesítve hozza össze a városból elszármazottakat.

Lukács Zsófia

A Madách Imre Városi Könyvtár a portálunkhoz eljuttatott közleményében tájékoztatott: 15 órakor a Jánossy Képtárban Benkő Cs. Gyula festőművész életmű-kiállításának megnyitójával kezdődik Balassagyarmat Barátainak Találkozója. A művész születésének 85. évfordulója alkalmából rendezett kiállítást Csach Gábor művészettörténész, polgármester nyitja meg. Ezt követően 16.30-tól a rendezvény a Vármegyeháza dísztermében folytatódik, ahol Csach Gábor mond köszöntőt, majd Takács Lilla operaénekes előadását követően Fricska Éva galériatulajdonos mesél az Artéria összművészeti műhely ötéves történetéről.

találkozó
Hagyománnyá vált a városban, hogy minden évben találkozót szerveznek a Balassagyarmatról elszármazottaknak       
Fotó: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool Archív

Ezt egy beszélgetés követi Bauer Józseffel, a Kertész István Alapítvány kuratóriumi elnökével, aki három évtizede a balassagyarmati zsidó örökség őrzője és gondozója. Az eseményen közreműködik: Varga-Csikász Bese, Barát Attila szaxofonművész, Lévárdi Beáta művésztanár, Horváth Zita televíziós szerkesztő,valamint Szalai- Lovász Emőke műsorvezető.

Külön buszt indítanak a találkozóra

Az idén is lehetőség van a város által indított külön busszal utazni a Balassagyarmat Barátainak Találkozójára. A különjárat szeptember 14-én 13.30-kor indul Újpest-Városkaputól, mely a program végén, körülbelül 18.30-19.00 órakor indul vissza Budapestre. Részvételi szándékot szeptember 11-ig a 06-35/300-290-es telefonszámon vagy a [email protected] e-mail-címen várják a szervezők.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában