Esőzés

2024.09.14. 11:40

Elsőfokú árvízvédelmi készültség van Ipolytarnócon

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el Ipolytarnócon, a folyamatos esőzések és a szlovák szakaszon mért vízszint miatt.

Gulyás Edina

Az elmúlt napok folyamatos esőzése és az Ipoly vízszintjének jelentős emelkedése miatt, valamint figyelembe véve a szlovák szakaszon mért eredményeket elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el szeptember 13-án, pénteken délutántól a település polgármestere. Gál István portálunk megkeresésére arról tájékoztatott, hogy egyelőre nincsenek veszélyben lakóházak, de felkészülnek arra az esetre, ha tovább emelkedik a vízszint. 

Elsőfokú árvízvédelmi készültség van Ipolytarnócon
A HELP mentőcsoport négy önkéntessel és két gépjárművel biztosít 24 órás figyelőszolgálatot a faluban
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás:  Archív Nool

 A HELP mentőcsoport négy önkéntessel és két gépjárművel biztosít 24 órás figyelőszolgálatot a faluban. Alapkészültség van, a felkészülést két traktor is segíti. A folyó tetőzését keddre várjuk, így ha a helyzet indokolja, hétfőn ezer homokzsákkal, kilenc köbméter homokkal készülünk fel

 – fogalmazott a polgármester.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság honlapján elérhető adatok szerint az Ipoly vízszintje Ipolytarnócnál szeptember 14-én reggel 9 órakor 74 centiméter volt. Az előrejelzések szerint szeptember 17-én a 200 centimétert is meghaladhatja. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában