Támogatás

2024.08.22. 14:55

Iskolakezdési támogatással segítik a nagyoroszi családokat

Lukács Zsófia

Nagyoroszi község önkormányzatának testülete megszavazta azt az előterjesztést, amely szerint iskolakezdési támogatás adható a családoknak – osztotta meg a hírt a település vezetése. A tájékoztatás szerint a bölcsődés és óvodás korú gyermekek esetében 10 ezer forint, iskolás gyermekek esetén 15 ezer forint támogatást nyújt az önkormányzat. Az összeget azon Nagyorosziban állandó lakhellyel rendelkező gyermekek szülei vagy törvényes képviselői részére kerül elsősorban kifizetésre, akiknek gyermekét a Nagyoroszi Nefelejcs Óvoda és a Nagyoroszi Börzsöny Általános Iskola intézményvezetői leigazoltak.

A pénzbeli támogatás átvehető a Nagyoroszi Közös Önkormányzati Hivatal pénztárában ügyfélfogadási időben, személyi azonosság igazolásával.  
"Azon gyermekek, akik Nagyorosziban állandó lakcímmel rendelkeznek , de más településre járnak nappali tagozatos általános iskolába, illetve középiskolai tanulók, vagy felsőoktatási intézmény hallgatói, jogviszony igazolásaikat legkésőbb szeptember 30-ig mutathatják be a nagyoroszi hivatalban." – tájékoztatott a település önkormányzata.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában