Ellenőrzés

2024.08.08. 17:55

Finn módszerrel szűrték ki az ittas járművezetőket Nógrád-szerte

A nógrádi rendőrök a skandináv kollégáik által kifejlesztett módszerrel hajtanak végre közúti ellenőrzéseket a közlekedési balesetek megelőzése érdekében – közölte Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Nagy Orsolya

Mint a szóvivő fogalmazott, az egyenruhások naponta végeznek közlekedési ellenőrzéseket a finn módszerrel szűkebb hazánk közútjain.

finn módszer
Finn módszer: az adott útszakaszon elhaladó összes járművet rövid időre megállítják
Fotó: police.hu

–A metódus lényege, hogy munkatársaink az adott útszakaszon elhaladó összes járművet rövid időre megállítják, és vezetőiket alkoholszondával ellenőrzik. A gyors intézkedés alól kivételt képeznek azok az esetek, amikor a rendőr egyéb szabályszegést is észlel, amely miatt ilyenkor szintén eljár – közölte Buda Gábor. Hozzátette: a módszer hatékonysága vitathatatlan, mert rövid időt vesz igénybe, és nagyszámú jármű ellenőrzését teszi lehetővé, ezáltal kiszűrve a forgalomból a potenciálisan balesetveszélyes járműveket vagy sofőröket.

A szóvivő kiemelte, Nógrád vármegyében a közeljövőben is folytatódnak a hasonló közlekedési akciók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában