Szezonális kedvenceink

2024.08.30. 12:15

Elronthatatlan körtés-kókuszos kevert süti, csupán öt lépésből!

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt.

Nool.hu

A mindmegette.hu segítségével találtunk rá a körtés-kókuszos kevert süti receptjére. Készítsd el te is bátran! 

  1. A körtés-kókuszos kevert süti elkészítéséhez a tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, a tejjel és az olajjal.
  2. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a sóval, majd apránként a tojásos elegyhez forgatjuk. Sűrű tésztát kell kapnunk.
  3. A körtéket megmossuk, meghámozzuk, hosszában megfelezzük, végüket levágjuk. Magházukat óvatosan, késsel kivágjuk. Külső oldalukat sűrűn beirdaljuk.
  4. A tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük. Belenyomkodjuk a felezett körtéket, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
  5. Miután teljesen kihűlt a sütemény, felszeleteljük, porcukorral és mandulaforgáccsal meghintve tálaljuk.
     

Hozzávalók: 

  • 4 db tojás 
  • 15 dkg cukor  
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj    
  • 20 dkg liszt   
  • 10 dkg kókuszreszelék    
  • 1 tk sütőpor 
  • 1 csipet só    
  • 3 db körte    

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában