Szezonális kedvenceink
2024.08.30. 12:15
Elronthatatlan körtés-kókuszos kevert süti, csupán öt lépésből!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt.
Nool.hu
A mindmegette.hu segítségével találtunk rá a körtés-kókuszos kevert süti receptjére. Készítsd el te is bátran!
- A körtés-kókuszos kevert süti elkészítéséhez a tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, a tejjel és az olajjal.
- A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a sóval, majd apránként a tojásos elegyhez forgatjuk. Sűrű tésztát kell kapnunk.
- A körtéket megmossuk, meghámozzuk, hosszában megfelezzük, végüket levágjuk. Magházukat óvatosan, késsel kivágjuk. Külső oldalukat sűrűn beirdaljuk.
- A tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük. Belenyomkodjuk a felezett körtéket, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
- Miután teljesen kihűlt a sütemény, felszeleteljük, porcukorral és mandulaforgáccsal meghintve tálaljuk.
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 20 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 3 db körte
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre