Előadás

2024.09.14. 14:30

Al Ghaoui Hesna motiválta a női vezetőket Szécsényben (videó)

A Nógrád Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében női vezetőknek tartott előadást a legismertebb magyar női haditudósító. Al Ghaoui Hesna, Prima Primissima díjas újságíró, szerkesztő, riporter a nehéz döntések meghozataláról, krízishelyzetek kezeléséről és a vészreakciókról is beszélt a szécsényi Benczúr-kúriában pénteken délután.

Lukács Zsófia

A Szövetségben a vállalkozókkal című program keretében a Nógrád Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Női Vezetői és a HR Klub soron következő rendezvényén Mihályné Balázs Melinda főtitkár köszöntötte a résztvevőket a Benczúr-kúria nagytermében. Bemutatta az est vendégét, a salgótarjáni kötődésű Al Ghaoui Hesna Prima Primissima díjas újságírót, szerkesztőt, riportert, aki Megküzdés és bátor döntések címmel tartotta meg előadását.

Al Ghaoui Hesna
Al Ghaoui Hesna a küzdelmekről és a bátor döntésekről mesélt Szécsényben
Fotó: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool

Al Ghaoui Hesna saját élményeiből merített

A haditudósító saját élményein, intejrúalanyain keresztül világított rá arra, hogy hogyan tudunk nehéz helyzetekből nemcsak erőt meríteni, hanem egy krízishelyzetben akár a megoldás lehetőségét is megtalálni. A jelenlévőket megerősítette abban, hogy képesek legyenek segítséget kérni, felismerni és elfogadni a segítségnyújtást. A háborúkban megélt tapasztalatait bemutatva az előadás során olyan stratégiákat és megközelítéseket ismerhettek meg az érdeklődők, amelyek segítenek a nehéz helyzetekben való helytállásban, a félelem leküzdésében és a bátor döntések meghozatalában, valamint a vészreakciók kezelésében. Hangsúlyozta: az határozza meg életünket, ahogyan reagálunk az eseményekre.

– Próbálok sok gyakorlati dolgot beleépíteni az előadásaimba. Az emberi történetek a leghasznosabbak, amikor egy üzenetet át akarunk adni, mert ezekben vannak azonosulási pontok. A történeteken keresztül tudunk azonosulni egy-egy élethelyzettel és problémával. Interjúim során sok olyan emberrel találkoztam, akik traumatikus élethelyzetben voltak és sok esetben ezek a látásmódok nekem is segítettek. Sokszor a saját megküzdéseimet is belefoglalom az előadásaimba – mondta el portálunknak Al Ghaoui Hesna.

Az esemény kötetlen beszélgetéssel és az újságíró könyveinek, a Félj bátran! és a Soha ne add fel! című kötetek dedikálásával, valamint a Benczúr-kúria tárlatának megtekintésével zárult Benczúrfalván.

Szentkúton Balog Petya angyalbefektető tartott előadást a nógrádi vállalkozóknak közelmúltban:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában