Segítségnyújtás

2024.07.16. 12:52

Több mint húsz nógrádi önkéntes egyesület kap támogatást

Főigazgatói döntés alapján idén ismét hatszáz millió forint összértékű támogatást oszthat szét a katasztrófavédelem az országszerte működő önkéntes tűzoltó egyesületek között. Az összegből szűkebb hazánk önkéntes egyesületei is részesülnek.

Nagy Orsolya

Mint arról Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője beszámolt, a támogatás egyebek mellett működési költségekre, gépjármű- és szertárfelújításra fordítható, valamint segítségével különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak. Hozzátette: idén az önkéntes tűzoltó egyesületek összesen 476,7 millió forint támogatásban részesülnek.

önkéntes egyesület
A támogatás segítségével különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthat 23 önkéntes egyesület 
Forrás:  Shutterstock | Illusztráció

A szóvivő arra is kitért, hogy szűkebb hazánk összesen 23 önkéntes egyesület kaphat segítséget. Ezáltal támogatást kap az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó, Környezet- és Természetvédelmi Egyesület, az Őrhalom és Térsége Polgárőr, Önkéntes Tűzoltó és Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesület, a Nógrádi Önkéntese Tűzoltó Egyesület, az Érsekvadkert Község Tűzoltó Egyesülete, a Magyargéc Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület, de a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr, a Cserhát Mentőkutyás, Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Közhasznú Egyesület, illetve a Szécsényfelfalu Községi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület is.

Önkéntes egyesületek számára jelent segítséget a támogatás

Szintén pénzbeli segítséget kap az Endrefalvai Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Kisherceg Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Szécsény és Térsége Polgárőr, Önkéntes Tűzoltó és Katasztrófavédelmi Egyesület, a Nézsa Önkéntes Tűzoltó, Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület, a Rétsági Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a „Határmenti Együttműködés a Lakossággal a Polgárokért” Önkéntes Tűzoltó és Különleges Mentőegyesület, de a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület is.

A főigazgatóság döntése alapján továbbá a Váralja Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület, a Fire-Tűz Önkéntes Tűzoltó és Mentő Egyesület, az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Ságújfalu Község Polgárőr és Tűzoltó Egyesülete, a Rónafaluért Baráti Társaság, a Salgótarjáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Karancs Sport, Mentő, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület is támogatásban részesül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában