A meg nem született gyermek

2024.07.07. 08:24

Különleges vándorszobrot mutatnak be Salgótarjánban

Egy különleges szobor érkezett a napokban Salgótarjánba, melyet a Szent József templomban július 9-ig tekinthetnek meg a látogatók.

Sipos Nina Vivien

Salgótarjánba érkezett minap Martin Hudacek alkotása, A meg nem született gyermek vándorszobra, illetve a Szent Janka-kiállítás, amelyeket egészen július 9-ig meg lehet tekinteni a Szent József templomban. Mint a tájékoztatón ismertették, a megbocsátást hirdető műremek nők ezreinek adta már vissza a csaknem elfeledett lelki békét, segítséget nyújtva az abortusz feldolgozásában és a lelki eredetű sebek enyhítésében. 

A meg nem született gyermek szobra
A meg nem született gyermek szobra Salgótarjánba érkezett
Fotó: Karnok Csaba / Forrás:  Délmagyarország Archív/Illusztráció

A tárlat és a méltán híres szobor kiállítása mellett még számos gazdag program szolgálta a hívek lelki épülését, ugyanis a bemutató napján megnézhették és megbeszélhették egymás között a Váratlan élet című filmet, ami a magzati élet védelméről szól. Pénteken 17 órától kiengesztelődő imaestet tartottak a salgótarjáni templomban. A szentségimádás közben gyónási és lelki beszélgetési lehetőséget nyújtottak a résztvevőknek.

Lélekemelő programok várják a hívőket

Szombaton litániát mondtak az életért, majd szentmise következett. A vasárnap reggeli szentmise után megtekinthető Martin Hudacek szobra és a kiállítás 10 óráig. Hétfőn a Gianna Beretta Molla életéről készült filmet nézhetik meg az érdeklődők, amelyet egy kötetlen beszélgetés követ a lelki örökbefogadásról. Július 9-én, kedden 17-től 18 óráig csendes szentségimádásra várják a hívőket. A meg nem született gyermek szobra kedden utazik tovább a Szent József templomból.

A Salgótarjáni Egyházközségek Oldala egy Facebook-bejegyzésben tájékoztatott a programokról a közelmúltban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában