Heti Top 10

2024.07.01. 06:50

Itt a Top 10-es válogatás az elmúlt hét legolvasottabb cikkeiből

Összegyűjtöttük, melyik témák keltették fel leginkább az érdeklődéseteket az elmúlt hét napban.

Nool.hu

10. Eredményesen szerepeltek a Vitalitás tánc

A Vitalitás Sport Egyesület táncosai a WDA World Championships 2024 versenyén vettek részt a napokban Budapesten. Eredményesen gazdagították a balassagyarmati egyesület dicsőséglistáját – tájékoztatott Sebjánné Rabóczki Terézia szakosztályvezető a portálunkhoz eljuttatott közleményben.

9. Alkotói pályázaton sepert be minden díjat a pásztói diák

A napokban hirdették ki az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság által kiír alkotói pályázat eredményeit, amelyen a pásztói Győri Hunor különdíjat kapott. A fiatal alkotó a vármegyei megmérettetésen is minden pályamunkájával helyezést ért el. Három első helyet és két második díjat hozhatott el.

8. Vályi Gergő tizennegyedik helyen végzett az augsburgi felnőtt Európa-kupán

Vályi Gergő szügyi sportmászó a tizennegyedik helyen végzett a napokban Augsburgban megrendezett felnőtt Európa-kupán – adta hírül a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség a Facebook oldalán.

7. Még mindig küzdenek Gombóc, a pásztói mentőkutya életéért

Ismét segítséget kért a közelmúltban a Help Mentőkutyás Egyesület. A betegséggel küzdő kutyájuknak ugyanis még mindig kezelésre van szüksége.

6. Semmelweis-nap alkalmából kinevezéseket is átadtak a gyarmati kórházban

Semmelweis-nap alkalmából tartottak pénteken ünnepséget a Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézetben. A Semmelweis-napon az egészségügyi dolgozókat köszöntötték, elismeréseket és kinevezéseket is átadtak.

5. Múzeumok Éjszakája: programokkal telt meg a salgótarjáni intézmény az éj leple alatt

Megtelt élettel a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum sötétedés után szombat este. A Múzeumok Éjszakája során az érdeklődők megannyi színes programra bukkanhattak. Kicsik és nagyok, gyermekek és felnőttek egyaránt találtak a szívüknek kedves, érdeklődésüket felkeltő műsort, foglalkozást vagy éppen előadást a különböző tárlatok megtekintése között.

Múzeumok éjszakája - Dornyai Salgótarján
Fotó: Hüvösi Csaba

4. Év tesitanára: örömkönnyek között ünnepel tanítványaival a pedagógus

A minap átadták a nógrádi Év tesitanára díjakat. A kétszáz főnél kisebb iskolák testnevelői közül Makkai Máté, a nógrádi Dr. Hesz Mihály Általános Iskola szerezte meg a győzelmet. Vele beszélgettünk a pályafutásáról és az Év tesitanára díjról.

3. Több mint két évtizede gyógyít állatokat, már a szemükből is olvasni tud

Több mint két évtizede gyógyít állatokat a salgótarjáni Bartos Loránd, aki vallja: a gyakorlott doktorok már az állat szeméből is olvasni tudnak, de néha az is ugyanennyire fontos, hogy a gazdik mondandójából összerakják a legfontosabb és legrelevánsabb információkat.

2. Lovasok zarándokoltak nemzeti kegyhelyünkre a Szent László búcsúba

Szent László búcsút tartottak vasárnap nemzeti kegyhelyünkön. Egyéni és egyesületi lovasok, illetve fogattal érkezők is részt vettek a zarándoklaton, ahol szent királyunk ereklyéjével áldották meg őket.

Lovas zarándoklat Szentkút
Fotó: Hüvösi Csaba

1. Mag Viktória is ott lesz a skóciai világbajnokságon

A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség júniusi elnökségi ülésén a salgótarjáni Fehérvári Dániel szövetségi kapitány előterjesztését elfogadva egy fő kivétellel döntött a 2024. évi Felnőtt Tájfutó Sprint VB- n (WOC) résztvevő magyar csapat tagjairól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában