Egészségügy

2024.06.28. 17:25

Semmelweis-nap alkalmából kinevezéseket is átadtak a gyarmati kórházban (fotók)

Semmelweis-nap alkalmából tartottak pénteken ünnepséget a Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézetben. A Semmelweis-napon az egészségügyi dolgozókat köszöntötték, elismeréseket és kinevezéseket is átadtak.

Lukács Zsófia

Semmelweis-nap alkalmából ünnepeltek az egészségügy dolgozói. Balassagyarmaton kinevezéseket is átadtak

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

Az egészségügyi dolgozók munkáját ismerték el pénteken, a balassagyarmati kórház kultúrtermében tartott Semmelweis-napi ünnepségen. Elsőként Kalmár Tünde, ápolási igazgató köszöntötte a jelenlévőket, aki átadta dr. Laczkó Tamás, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház megbízott főigazgatójának üdvözletét és köszönetét áldozatos munkájáért minden kollégájának. Az eseményt dr. Fazekas Ágnes főigazgató nyitotta meg.

Semmelweis-nap
Semmelweis-nap alkalmából díszoklevelet vett át dr. Vankó Éva (balra) is
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

 

– Ünnepségünket korábbi elődünknek, az 1818.július 1-én született Semmelweis Ignác tiszteletére szerveztük. Ezen a napon köszöntjük munkatársainkat és elismerjük áldozatos munkájukat és visszaemlékezünk elhunyt kollégáinkra. Semmelweis életéből meríthetünk erőt a további munkánkhoz – emelte ki dr. Fazekas Ágnes. 

Hozzátette, hogy mindennapjainkban is nagy jelentősége van a fertőzések terjedésének megállításában Semmelweis tudományának, ez a Covid-járvány idején, a prevencióban is megmutatkozott. Balla Mihály országgyűlési képviselő is köszöntötte az egybegyűlteket.

Méltatták a dolgozók elhivatottságát

– Az egészségügy ünnepe elsősorban azokról az emberekről szól, akik védőnőként,  orvosként, mentősként, ápolóként, vagy bármely az orvoslást segítő munkakörben helytállnak. Óriási hála és köszönet illeti őket. Szakértelmük, emberszeretetük mindannyiunk számára biztonságot jelent az ellátásban– fogalmazott az országgyűlési képviselő. Az eseményen dr. Szabó Géza, korábbi főigazgató, egészségügyi tanácsnok is méltatta a kórházi dolgozók elhivatottságát.

– Fontos az a megalapozott szakmai együttműködés, amely kialakult a vármegyei irányító kórház és a balassagyarmati kórház között, hiszen ez a záloga annak, hogy megőrizzük azt az értéket, tudást és azt a gyógyító képességet, amelyet önök tudnak biztosítani – tért ki rá dr. Szabó Géza.

Dr. Dudás Nóra Semmelweis-napi előadását követően számos elismerést adtak át. Elsőként azokat a kollégákat köszöntötték, akik az elmúlt év során érdemi elismerésben, kitüntetésben részesültek. Ezúton gratuláltak dr. Szakács Zoltánnak, dr. Vankó Évának, dr. Bauer Viktornak és dr. Czelenk Ferencnek.

Az ünneplő dolgozók
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

2024-ben a Magyar Ápolók Napja országos rendezvényen miniszteri kitüntetést vett át kimagasló szakmai munkájáért: Bemme Izabell és Fábián Istvánné. Magyar Ápolók Napja helyi rendezvényén a Magyar Ápolási Egyesület Elismerő ezüst oklevelét vette át: Harmatné Oláh Szilvia és Varga Zsoltné. Magyar Ápolási Egyesület 35. évfordulója alkalmából az országos rendezvényen díszoklevélben részesült: Deák Krisztina.
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Nógrád Vármegyei Területi szervezete kitüntetését kapta: Molnár Brigitta, Kácsor Bernadett, Csadóné Janecskó Aranka, Deákné Percsina Edit, Tálas Károlyné, Mindszenty Erika és Szabóné Liptai Mónika.

Semmelweis-napon számos elismerés talált gazdára

A MESZK vármegyei szakmai versenyen első helyezést ért el, valamint a legjobb elsősegélynyújtó különdíjban részesült a balassagyarmati kórház csapata, akik szintén elismerésben részesültek a rendezvényen. Az ünnep alkalmából kinevezést vehetett át: dr. Somosi Erika főorvos, a Belgyógyászati osztály megbízott főorvosa, dr. Karácsony Krisztina, a Pszichiátria osztályvezető főorvosa, dr. Tánczos Csaba, a Traumatológia osztályvezető főorvosa, dr. Ecsedi Erika főorvos, dr. Dudás Claudia adjunktus, Balog Lajos humánpolitikai csoportvezető, Fehér András informatika csoportvezető, Kollár Dávid pénzügyi csoportvezető, Kertész Dorottya, a Belgyógyászati osztály főnővére, Véghné Puszta Beáta, a Fertőző osztály főnővére, Bemme Izabell, a Traumatológiai osztály főnővére, valamint Petró Marianna laborvezető.

 

Díszoklevéllel ismerték el kiemelkedő munkáját dr. Vankó Évának, a belgyógyászati osztályvezető főorvosának, dr. Tallár Katalin belgyógyász főorvosnak, valamint Markó József gazdasági egységvezető, gazdasági igazgatónak. A rendezvény zárásaként kegyelettel emlékeztek meg a kórház elhunyt kollégáiról is. A Semmelweis-nap délután a város önkormányzatának jóvoltából vendéglátással és estig tartó zenével folytatódott az önkormányzati üdülőben.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában