Választás 2024

2024.06.08. 08:10

Egymillió Találkozás Napja: Nógrádban is csatlakoznak az összefogáshoz – frissül!

A valaha volt legnagyobb kampányhajrá, az Egymillió Találkozás Napja van ma. A vasárnapi választás előtti 24 órában a Fidesz ötvenezer aktivistája egyetlen nap alatt egymillió embert fog személyesen a választásra buzdítani.

Nool.hu

– Ebben a mozgósításban magam is részt fogok venni, mert a tét hatalmas. Háború vagy béke, erről döntünk. Szombaton jön tehát az Egymillió Találkozás Napja. Vasárnap pedig a választáson: Csak a béke, csak a Fidesz! – mondta a minap vidéki kampánykörútja dabasi állomásán Orbán Viktor.

Egymillió Találkozás Napja, Békemenet, Fidesz
A Békemenet után ma jön az Egymillió Találkozás Napja
Forrás: MTI

A miniszterelnök szerint a Békemeneten ismét kiderült, hogy „mi vagyunk Európa legnagyobb békefenntartó ereje, de a győzelemért még egy utolsó, nagy erőfeszítésre van szükség”. Az Egymillió Találkozás Napjához Nógrád-szerte csatlakoznak a Fidesz-KDNP politikusai, az általuk támogatott polgármester- és képviselőjelöltek, kormánypárti aktivisták és civil szimpatizánsok.

19:20 Becsó Zsolt videóüzenete

19:10 Balla Mihály videóüzenete

15:10 Bátonyterenyén is nagy a tét

Nagy-Majdon József polgármester portálunknak elmondta: Magyarország, Nógrád vármegye és benne Bátonyterenye szempontjából is jelentős téttel bír a vasárnapi választás, ezért fontos, hogy minél többen részt vegyenek a szavazáson. Tudósításunk itt olvasható.

14:38 Égnek a vonalak, telefonon is mozgósítanak

Nem csak személyesen, hanem telefonon is keresik ma a választókat a kormánypárt politikusai és aktivistái. Balla Mihály képviselő a közösségi oldalán közölt erről videót és azt írta: „Munkatársaink és segítőink ma telefonon felkeresik támogatóinkat és azt kérik, hogy holnap menjenek el szavazni, mert hatalmas a tét!”

14:25 Bátonyterenyén is felkeresik a választópolgárokat

Bátonyterenye, Becsó Zsolt, Nagy-Majdon József, Skuczi Nándor
Bátonyterenyén is találkozott a választópolgárokkal Becsó Zsolt képviselő, Nagy-Majdon József polgármester és Skuczi Nándor, a vármegyei közgyűlés elnöke
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Az Egymillió Találkozás Napján a bátonyterenyei lakosokat is megkeresik a kormánypárti politikusok és aktivisták. (Részletek hamarosan.)

13:10 Balla Mihály: aki a Fideszre szavaz, az a békére szavaz

Videós bejelentkezést posztolt az Egymillió Találkozás Napján Balla Mihály nyugat-nógrádi országgyűlési képviselő. Bejegyzésében úgy fogalmazott: „Aki a Fideszre szavaz, az a békére szavaz!”

13:02 Folytatnák a 2018-ban elkezdett munkát Pásztón

Farkas Attila, Pásztó polgármestere az Egymillió Találkozás Napja helyi megmozdulásán portálunknak azt mondta, a választás tétje az, hogy szorosan együttműködve a kormányzattal tovább tudják-e majd folytatni a közös munkát, amit még 2018-ban kezdtek el. Részletes tudósításunk itt olvasható.

12:15 Mindenhol ott vannak az aktivisták és szimpatizánsok

„Ma ott vagyunk minden faluban és minden városban. Az egész országot mozgósítjuk” – írta közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök.

12:02 Az ismert mulatós énekes is visszatérne

Ígérete szerint visszatérhet Balassagyarmatra a mulatós zene ismert előadója, az egykori ökölvívó Szikora István, azaz Bunyós Pityu, aki szombaton egy rövid videóval is támogatta Csach Gábor kampányát. 

11:40 Medvácz Lajos is Csach Gábort támogatja Balassagyarmaton

Medvácz Lajos 2006 és 2019 között vezette az Ipoly-parti várost, a vasárnapi választáson Csach Gábort és csapatát támogatja majd. „A város biztos fejlődése és nyugalma az ő vezetésükkel garantált. Én rájuk szavazok, tegyen így Ön is!”– fogalmazott Medvácz Lajos.

11:21 Pásztón is találkoznak a választópolgárokkal

Farkas Attila, Becsó Zsolt, Egymillió Találkozás Napja, választás
Farkas Attila és Becsó Zsolt Pásztón, az Egymillió Találkozás Napján
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás:  Nool.hu

Pásztón Farkas Attila polgármester, Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz-KDNP helyi jelöltjei és szimpatizánsaik keltek útra szombaton, hogy az Egymillió Találkozás Napján a szavazás fontosságáról beszélgessenek a választópolgárokkal.

10:51 Fotókon a tarjáni reggel

10:39 Különösen nagy téttel bír a szavazás Salgótarjánban

Óriási a tét a város, a vármegye, az ország és egész Európa számára, ezért a vasárnapi szavazás fontosságát hangsúlyozzák. Részletes tudósításunk a megmozdulás salgótarjáni helyszínéről.

10:15 Becsó Zsolt: Mozgósítás a győzelemig!

Egymillió Találkozás Napja, Salgótarján
Egymillió Találkozás Napja
Forrás: Becsó Zsolt Facebook-oldala

A kelet-nógrádi térség országgyűlési képviselője is ott van az Egymillió Találkozás Napja nógrádi eseményein.

9:54 Minden tarjáni választókörzetet felkeres ma Kreicsi Bálint

Kreicsi Bálint polgármesterjelölt
Kampányhajrá: Kreicsi Bálint polgármesterjelölt (jobbra) mindenhová eljut szombaton.
Forrás: Kreicsi Bálint Facebook-oldala

A Hajrá, Salgótarján! Egyesület és a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a közösségi oldalán számolt be a kampányhajrá első óráiról. Mint fogalmazott, minden választókörzetbe eljutnak ma.

9:42 A valaha volt legnagyobb mozgósítás

Nem csak Nógrádban, hanem az ország minden részén zajlik a mozgósítás az Egymillió Találkozás Napján. Az országos eseményekről ebben a cikkünkben tudósítunk.

9:20 Találkozások Salgótarjánban is

Egymillió Találkozás Napja, Salgótarján, Kreicsi Bálint, Becsó Zsolt
Egymillió Találkozás Napja Salgótarjánban. Elöl Becsó Zsolt országgyűlési képviselő és Kreicsi Bálint polgármesterjelölt.
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

A reggeli órákban a salgótarjáni piacon találkoztak a helyi politikusok, jelöltek és támogatóik, majd közös reggelit követően a belvárosba indultak, hogy személyesen hívják fel a választópolgárok figyelmét a vasárnapi szavazások jelentőségére. (Részletek később.) 

9:05 Szavazásra buzdít Balla Mihály

„A tét hatalmas! Legyünk ott holnap minél többen és szavazzunk a békére!” — írta az Egymillió Találkozás Napján közzétett üzenetében Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője.

8:36 Maradjon országunk a béke szigete!

A kormánypárt azt kéri: tegyünk azért, hogy Magyarország a béke szigete maradhasson! Facebook-oldalukon közzétett bejegyzésükben arra kérik szimpatizánsaikat, hogy az utolsó nagy hajrában győzzék meg ismerőseiket, rokonaikat, barátaikat, hogy menjenek el vasárnap szavazni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában