Labdarúgás

2024.07.03. 21:00

Spanyolország lehet az Eb győzelem legnagyobb várományosa

Langa Attila sportszerkesztő kollégánkat kérdeztük a németországi Európa-bajnokságról, hogyan értékeli a magyar teljesítményét és a nyolcaddöntőket követően mely nemzeti gárdákat tartja a legnagyobb esélyeseknek.

Nool.hu

Langa Attila sportszerkesztő kollégánk labdarúgóként és mint megyei edző is dolgozott korábban több együttesnél, így kíváncsiak voltunk az Európa- bajnokság mérkőzéseiről és a nemzeti gárdák teljesítményeiről mi a véleménye.

Langa Attila sportszerkesztő kollégánk
Langa Attila sportszerkesztő kollégánk
Fotó: Hüvösi Csaba


– A magyar válogatott búcsúzott a kontinensviadalról. Hogyan értékelné a teljesítményüket?
– Szoboszlai Dominik a kijutást követően tett nyilatkozata a németországi teljesítmény fényében kicsit könnyelműnek tűnik számomra, mikor azt mondta a nyilatkozatában,  hogy ezt a teljesítményt még növelni fogják Németországban. Sajnos nem  sikerült növelni, de erősen visszaesett a nyitómeccsre több kulcsember teljesítménye. Ennek ellenére én sokakkal ellentétben nem más csapatokban keresem az okát a kiesésnek, hiszen az vesse az első követ például a portugálokra, akik a biztos továbbjutás tudatában nem fél gőzzel futballoztak volna az utolsó csoportmérkőzésükön, tartalékolva a sorozatterhelés közepette a folytatásra. Ki kell mondanunk, Svájc ellen játékban és akaratban is alul maradtunk. Egy pontszerzéssel nagy esélyünk lett volna a továbbjutásra, bízva a másik két csoportmeccsben. Ez most így sikerült, de hamarosan kezdődnek a Nemzetek Ligája küzdelmei, ahol majd remélhetőleg ismét az elmúlt évek nemzeti csapatát küldheti pályára Marco Rossi szövetségi kapitány, akik sok örömöt szereznek majd újra a magyar szurkolók számára.
– A nyolcaddöntő összecsapásokról mi a véleménye?
– A csoportunkban mutatott játékát látva, Svájc továbbjutásán nem csodálkoztam sokakkal ellentétben, számomra nagyobb meglepetés volt az osztrákok veresége Törökország ellen. A végső sikerre és esélyes csapatok vagy döcögve, vagy padlógázzal jutottak a legjobb nyolc gárda közé, amely ugyanannyit ér mindenki számára. Itt még izgalmasabb összecsapásokra lehet majd számítani.
– Melyik csapatokat tartja a legesélyesebbnek az Európa-bajnokság megnyerésére? 
– Pillanatnyilag a spanyolok nyújtanak mérkőzésről mérkőzésre olyan teljesítményt, amelyet még nézni is nagyon jó a labdarúgás kedvelői számára. Azt gondolom, a házigazdák elleni negyeddöntő győztese, hatalmas lépést tehet majd a végső siker felé, amelyre ha tippelni kellene, az egyértelműen Spanyolország.
– A mérkőzéseket hol szokta megtekinteni?
– Az utolsó napokban lett volna lehetőségem, hogy a magyar csapat utolsó két csoportmérkőzését a helyszínen tekintsem meg, de ezekben a napokban a munkahelyi és egyéb elfoglaltságaimat már nem tudtam alakítani. Maradt a televízió, bár az összecsapások jelentős részét egy baráti társasággal szoktuk közösen kivetítő által megtekinteni, hogy élvezhetőbb legyen minden pillanata a tornának. A hátralévő mérkőzések alkalmával is így teszünk, aztán bízunk benne, hogy izgalmakban nem lesz hiány a további hét összecsapáson.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában