Választás 204

2024.05.30. 17:04

Orbán Viktor: új fejezet nyílhat Salgótarján történelmében (videó)

Salgótarjánt nem lehet fényessé tenni Budapestről. Önöknek kell kisuvickolni! – fogalmazott Orbán Viktor csütörtökön a nógrádi megyeszékhelyen. Hozzátette: a változáshoz olyan helyi vezetés kell, ami aktív, ami nem azt mondja, hogy „úgyis jó, ahogy van”, hanem tervei vannak, és előre akarja vinni a várost.

Nool.hu

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön Salgótarjánban járt a miniszterelnök. Orbán Viktor megbeszélést folytatott Kreicsi Bálint polgármesterjelölttel (Hajrá, Salgótarján! Egyesület/Fidesz-KDNP), és helyi lakosokkal találkozott. Beszédében a június 9-ei EP-választás tétjéről szólt, majd az önkormányzati választás salgótarjáni vonatkozásaira is kitért.

Orbán Viktor, Kreicsi Bálint
Orbán Viktor miniszterelnök és Kreicsi Bálint, a Fidesz-KDNP és a Hajrá, Salgótarján! Egyesület polgármesterjelöltje
Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

– Salgótarján neve két részből áll: a „salgó” szó azt jelenti, hogy ragyogó, fényes; a „tarján” pedig az egykoron itt élt törzs vezetőjére utal. Az önök városa eredetileg tehát egy ragyogó és fényes hely volt. Jó szögből kell nézni, hogy most is annak látszódjon. Ha a szívükkel nézik, nyilván annak látják, ha azonban a szemükkel, akkor már nem olyan biztos – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor: a 21-es út és a megyei kórház is jó példa

Orbán Viktor feltette a kérdést: ki más tudna ebből a mostani Salgótarjánból egy újra ragyogó várost csinálni, ha nem az a kormányzó párt, ami mindig a szívén viselte Salgótarján sorsát? Tette ezt akkor is, ha jobboldali, és akkor is, ha baloldali polgármester állt a város élén.

– Nemzeti kormányunk sosem feledkezett meg Salgótarjánról. Olyasmiket végeztünk el, amiről mindenki azt gondolta, hogy lehetetlen, vagy ha nem is az, akkor oly sokan megígérték már, de senki nem csinálta meg előttünk. Korábban azt mondták például, hogy sosem lesz semmi a 21-es út fejlesztéséből, és ma mégis ott van. Vagy gondoljanak a megyei kórházukra, az onkológiai központra! Hiába volt baloldali polgármestere a városnak, megcsináltuk – sorolta a miniszterelnök. 

Aktív városvezetésre, Kreicsi Bálintra van szükség

Mint mondta, ami a kormányra tartozott, azt megcsinálták, de Salgótarjánt nem lehet fényessé tenni Budapestről.

– Önöknek kell kisuvickolni! Ehhez kell egy olyan városvezetés, ami aktív, ami nem azt mondja, hogy „úgyis jó, ahogy van”, hanem tervei vannak, és előre akarja vinni a várost. Egy aktív, fiatal, célratörő és elszánt polgármesterre van szükség: itt van nekünk Kreicsi Bálint! Legyen végre egy olyan városvezetés, ami akar és tud is együttműködni a kormányzattal, képes terveket megfogalmazni, és ahhoz is van ereje, hogy azokat végrehajtsa – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint június 9-én új fejezet nyílhat Salgótarján történelmében, hiszen – ahogyan fogalmazott – nincs szebb elképzelés annál, mint hogy egy város ismét méltóvá váljon a saját nevéhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában