Képzés

2023.12.22. 11:27

Nógrád vármegyében elsőként indulhat el az óvodai nevelőképzés

Szűkebb hazánkban elsőként, egyedi minisztériumi engedéllyel elindítja az óvodai szakemberképzést a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikum.

Veres Edina

A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikuma

Forrás: Nool.hu

Fotó: SzP

A hagyományos ágazatai mellett a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum (NVSzC) Táncsics Mihály Technikum a 2023/24-es tanévtől okleveles technikusképzés keretében képez majd óvodai nevelőket és normál képzésben oktatási szakasszisztenseket. Mindkét képzés öt évig tart, a végzősök érettségivel és szakképesítéssel léphetnek majd ki a munkaerőpiacra, vagy épp választhatják a továbbtanulást.

A portálunkhoz eljuttatott tájékoztatásban Juhászné Janik Beatrix, az NVSzC Táncsics Mihály Technikum igazgatója úgy fogalmazott, hogy az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem szakmai irányításával dolgozzák majd ki a tananyagokat és az óvodai szakemberképzés tematikáját. Az óvodai nevelőképzés elvégzése kreditpontokat is jelent majd azoknak a táncsicsos okleveles technikusoknak, akik az egri egyetemen szeretnék tovább folytatni a tanulmányaikat.

A jelentkezéseket már most elfogadják

A közleményben az igazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy a jelentkezéseket már most elfogadják a nyolcadikos diákoktól. Felvételit nem tartanak, ugyanakkor a tanulmányi előmenetelt és az alkalmasságot vizsgálják majd.

Az óvodai nevelő képzésre elsősorban azokat a tanulókat várják, akik szívesen foglalkoznak kisgyerekekkel, szeretnek énekelni és mesét mondani. A közleményből továbbá az is kiderült, hogy az oktatói szakasszisztens képzést azok számára ajánlják, akik szívesen dolgoznának iskolában és a pedagógusok munkáját segítve kapcsolódnának be az iskolai élet mindennapjainak, illetve az osztálykirándulásoknak és a szabadidős programoknak a szervezésébe. Mindemellett pedig hasznossá szeretnék magukat tenni a diákközösségben a tanórai munka elvégzésében is. Az NVSzC Táncsics Mihály Technikumban induló két új szak esetében fiúk és lányok jelentkezését egyaránt elfogadják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában