TOP Plusz

2023.11.12. 08:25

Megújul az ifjúsági ház, felpezsdülhet a közösségi élet Alsótoldon

Pályázati támogatásból újul meg a korábban ifjúsági házként működő épület Alsótoldon, a beruházást követően felpezsdülhet a közösségi élet a faluban.

Gulyás Edina

A sikeres pályázatoknak köszönhetően látványosan fejlődik a település

Forrás: Google Maps

Közel 38 millió forintot nyert Alsótold önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban, az Élhető falu elnevezésű pályázaton. A támogatásból a korábban ifjúsági házként működő épületet újítja fel a faluvezetés.

Sándor Szandra polgármester korábban arról tájékoztatta portálunkat, hogy fejlesztéssel szeretnének egy olyan közösségi teret kialakítani a fiatalok számára, ahol az eltöltött idő közösséggé kovácsolja a helyieket. A kivitelezés során megvalósul az épület külső szigetelése, kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtési rendszert, vizesblokkot építenek és akadálymentesítik az ingatlant.

A belső falak festése és a padlóburkolat cseréje is elkészül. A beruházás a tervek szerint jövő tavasszal elkészül, azt követően a megújult ingatlan különböző programoknak biztosít majd helyszínt, így felpezsdülhet a közösségi élet Alsótoldon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában