Megemlékezés

2 órája

A Szondi legendás igazgatójára emlékeztek Balassagyarmaton

Megemlékezéssel és kerékpártúrával elevenítették fel legendás igazgatójuk, Kopcsányi Ottó emlékét az NVSzC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola diákjai, tanárai és dolgozói pénteken délelőtt.

Lukács Zsófia

A többdiplomás pedagógus, Kopcsányi Ottó 2008-tól haláláig, 2019. április 5-ig irányította igazgatóként a Szondi életét. Az iskola ezen időszakban több fejlesztéssel, korszerűsítéssel alapozta meg a szakképzés modernizációját, az itt tanuló diákok pedig szép eredményeket értek el a szakmai, illetve egyéb más versenyeken.

Az iskola főbejáratánál lévő kopjafánál pénteken reggel tartottak megemlékezést az iskola diákjai, tanárai és dolgozói felelevenítve egykori igazgatójuk munkásságát. – Ti mostani diákok már nem ismerhettétek Kopcsányi Ottót, de mi kollégák ötödik alkalommal szervezzük meg ezt a megemlékezést, hiszen örökké velünk marad az emléke. Iskolánk 12. igazgatójaként óriási elhivatottsággal vetette bele magát az intézmény vezetésébe. Itt az iskola udvarán, annál a kopjafánál gondolunk rá kegyelettel, amelyet az ő emlékére állítottunk – mondta el Tanka Ágnes, az intézmény jelenlegi igazgatója.

A megemlékezésen Horthy Réka, az iskola tanára foglalta össze Kopcsányi Ottó életútját, majd elhelyezték a megemlékezés virágait a kopjafánál. Ezt követően a sportudvaron egy bemelegítést követően nyeregbe szálltak az iskola diákjai, tanárai, munkatársai. A szondis kerékpár-túracsapat azt az útvonalat járta be, ahol a Balassagyarmat sportéletében is jegyzett Kopcsányi Ottó a kerékpáros, illetve futó edzéseit tartotta.

A túra a NVSzC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola épületétől indult és a Nyírjes érintésével tartott Csesztvére, a Kövecsesi Teréz kilátóig. A szondisok évente megrendezett kegyeleti túrájához a Madách Imre Kollégium is biztosított kerékpárokat. Az iskola csapatának útvonalát az NVSzC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola rendészetis tanulói biztosították.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában