lovasnap

2021.09.19. 16:33

Díjugrató és fogathajtó versenyt is rendeztek az első Nógrád Megyei Lovasnapon

Kiemelkedő érdeklődés mellett zajlott le szombaton az első Nógrád Megyei Lovasnap, amelynek a Toldi Lovasudvar adott otthont.

Veres Edina

Akadályrudak is nehezítették a terepet

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Az esemény szervezője a Nógrád Megyei Lovassport Egyesület volt. A szervezet elnöke, Sándor Szandra elmondta: a rendezvényre több száz érdeklődő látogatott el, de a megjelent versenyzők száma is kimagasló volt.

– Szűkebb hazánkon túl a környező megyék lovasai közül is sokan ellátogattak hozzánk. Díjugratásban több mint kilencvenen álltak rajthoz, amely létszám a megyénkben egyedülálló. Az első megyei lovasnap abban is különleges volt, hogy egy eseményen belül két szakágban, így díjugratásban és fogathajtásban is versenyt szerveztünk – mondta Sándor Szandra, aki arra is kitért, hogy a rendezvényből hagyományt szeretnének teremteni.

Egyedülálló módon megyénkben díjugratásban több mint kilencvenen álltak rajthoz
Fotó: L. B. / NMH

Díjugratásban kilenc kategóriában hirdettek próbatételt. Először három rajtengedélyvizsga felkészítő versenyszámban mérték össze tehetségüket a nevezettek. Ezt követte egyméteres magasságban először a kezdő lovasok stílusversenye, majd egy nyitott megmérettetés. A további kategóriákkal az akadályrudak is egyre feljebb kerültek, egészen százhúsz centiméterig.

A díjugratás után elkezdődött az alsótoldi kétfordulós fogathajtó verseny, amely egyben a megyei bajnokság utolsó állomását is jelentette idén. Ennek eredményhirdetése előtt a feszült várakozás perceit a Hajts és vezess című show-műsorral oldották a szervezők. Ennek lényege, hogy a pálya első szakaszát fogattal teljesítették a résztvevők, míg a második rész akadályai között már a segédhajtóknak kellett áthajtaniuk, méghozzá egy autóval.

Akadályrudak is nehezítették a terepet
Fotó: L. B. / NMH

Az önfeledt pillanatok után fény derült a fogathajtó verseny eredményeire. A hat induló közül a helyi próbatétel legjobbja Némedi Gábor lett, míg az idei megmérettetések összesített eredménye alapján Bagoly Szabolcs vehette át a megyei bajnoknak járó trófeát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában