fejlődés

2021.05.01. 06:28

A városvezetés is melléjük áll: a bátonyterenyeiek úgy érzik tenniük kell a környezetért

Az elmúlt időszakban kisebb-nagyobb fejlesztések történtek a bányavárosi településrészen, ami Bátonyterenye legrégebbi városrésze.

G. E.

Manapság már jobban vigyáznak a rendre az itt lakók

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Padok újultak meg, parkolók létesültek és a közelmúltban kutyapiszokgyűjtő edényeket is kihelyeztek. Tarjáni László, a településrész önkormányzati képviselője szívén viseli a környék sorsát, 2019-es megválasztása óta folyamatosan azért dolgozik, hogy élhetőbb legyen a városközpont.

– Számomra fontos, hogy rend, tisztaság, biztonság és folyamatos fejlődés legyen Bátonyterenyén és azon belül a Bányavárosban – fogalmazott Tarjáni László. – Úgy tapasztalom, hogy a helyiek is egyre inkább tenni akarnak azért, hogy kellemes környezetben élhessenek.

Manapság már jobban vigyáznak a rendre az itt lakók
Fotó: L. B. / NMH

Mint mondta, korábban előfordult, hogy megunt bútorokat, építési törmeléket helyeztek a kuka mellé. Manapság már jobban vigyáznak a rendre az itt lakók. Éppen ezért az sem ritka, hogy a panelházak közötti területen megmetszik a fákat és bokrokat, levágják a füvet. Sőt, van, hogy kis homokozót, játszóhelyet alakítanak ki a zöldterületeken.

– A közmunkásokkal napi kapcsolatban vagyok, a tisztaságra ők is odafigyelnek. A városi rendőrkapitánysággal is jó az együttműködés, így azt tapasztaljuk, hogy a bűnesetek is egyre inkább visszaszorulnak – tájékoztatott a képviselő, hozzátéve: – A városrészben idén nyáron fejeződik be a csatornarendszer felújítása. A kivitelező cég partner volt parkolóhelyek kialakításában is, 2019 óta négy helyen, egyenként legalább 10 jármű befogadására alkalmas parkoló létesült. Terveink szerint idén ez további két helyszínnel bővül.

Mint mondta, régi terve volt, hogy kutyapiszokgyűjtőket helyezzenek ki, a közelmúltban öt darab edényt sikerült felszerelni a területen.

– A fejlesztések az önkormányzat támogatásával valósulnak meg, a városvezetés odaáll minden olyan kezdeményezés mellé, amely a településrész fejlődését, szebbé tételét szolgálja. Szerencsére az itt élők is egyre inkább tisztában vannak azzal, hogy nekik is tenni kell lakókörnyezetükért – hangsúlyozta Tarjáni László, aki azt is elmondta: – Hamarosan indul a Zöld város program, így további előrelépések, parkosítások, járdaépítés, játszótér-korszerűsítés várható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában