Művészet

2018.09.01. 13:40

Ebben a salgótarjáni iskolában nem viccelnek: az egész tantestület ecsetet ragadott

A salgótarjáni Gagarin általános iskola bejárata előtti kis udvar augusztus harmincadika óta új, esztétikus külsővel csábítja játékra a diákokat.

Palchuber Kinga

Fotó: Niederland Dávid

Pakodi Beáta, az intézmény pedagógusa elmondta, hogy a most kifestett helyszínt a tanulók állandó jelleggel használják a tanév során. Éppen ezért a tantestület régóta dédelgetett vágya volt már, hogy látványában és funkciójában is megerősítsék a ­betonudvart.

– E cél érdekében munkatársaimmal közösen ecsetet ragadtunk, s színekkel és felrajzolt játékokkal töltöttük meg az eddig szürke teret – tette hozzá.

A gyerekek ezentúl a szabadidejükben többek között twistert, ugróiskolát, labirintust, kreatív ugrálót, valamint távolugrásra és célba dobásra alkalmas részt is kipróbálhatnak majd. A tantestület tervei szerint az alsó tagozatosokkal a kis udvart – a testnevelés mellett – akár több órán is hasznosítani tudják. A játékokkal fejlesztik a gyerekek kreativitását is. A kezdeményezéshez a Sakkozzuk Ki! Akciócsoport Egyesület ajánlotta fel előző akcióiból megmaradt festékeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában