Lakhatási kérdés

1 órája

Az Airbnb-szabályozás felülvizsgálata csak Budapestet érinti

A kialakítás alatt lévő új szabályozás semmilyen módon nem befolyásolja a vidéki turisztikai célú rövidtávú lakáskiadók tevékenységét. Budapesten lakhatási probléma alakult ki, ezért a kormány az Airbnb szabályozásának felülvizsgálatát elsődleges prioritásként lakhatási kérdésnek tekinti.

MW

A kormány csak Budapesten kívánja szigorítani a rövid távú lakáskiadás szabályozását

Forrás: Shutterstock

Fotó: sdx15

A 26 turisztikai szervezet által megfogalmazott közlemény kapcsán a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) leszögezi, hogy Budapesten lakhatási probléma alakult ki, amely különösen sújtja a fiatalokat és fiatal családosokat. Ezért a kormány az Airbnb szabályozásának felülvizsgálatát - hozzájárulva a lakásvásárlással és lakásbérléssel kapcsolatos problémák kezeléséhez - elsődleges prioritásként lakhatási kérdésnek tekinti - közölte az NGM hétfőn az MTI-vel.

Hangsúlyozták, hogy ebből kiindulva a kormány csak Budapesten kívánja szigorítani a rövid távú lakáskiadás szabályozását. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a tervezett intézkedések a vidéki turisztikai célú rövidtávú lakáskiadókat nem érintik, a kialakítás alatt lévő új szabályozás semmilyen módon nem befolyásolja tevékenységüket - tették hozzá.

A NGM közleményében jelezte: a kormány továbbra is együttműködik a szektor valamennyi szakmai szervezetével és elkötelezett az élénk szakmai párbeszéd fenntartása mellett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában