Program

2 órája

Őszi kerékpáros múzeumtúrára várja az érdeklődőket az MNM Palóc Múzeum

Tekerj velünk a zöldbe október 12-én, szombaton. Az idei úticélunk Horpács: a kívül-belül felújított Mikszáth-kúria. A balassagyarmati Kerékpármúzeummal közösen két keréken eredünk Mikszáth Kálmán, a nagy palóc író nyomába – ismertette a portálunkhoz eljuttatott közleményében a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Palóc Múzeum.

Lászlók Judit

A közleményből kiderül, hogy a kerékpártúra szombaton 10 órakor indul a Palóc Múzeum elől, a Balassagyarmat- Dejtár- Patak- Horpács útvonalon, majd délután ugyanígy vissza. 

„A Horpácsra érkező éhes és fáradt bringásokat a nagy palóc egy finom gulyással várja. Ebéd után Rácz Rita muzeológus vezeti végig az érdeklődőket az író egykori nyaralójának termein” – közölte a múzeum. A tárlatvezetés után haza indulnak, a program zárásaként Gyarmaton megnézik a Kerékpármúzeum egyedülálló kiállítását.

A közleményben a szervezők arra is felhívták a figyelmet, hogy a túra útvonala közel 40 kilométer, ezért gyakorlott bringások részvételére számítanak. Emellett, arra kérik a résztvevőket, hogy a saját biztonságuk érdekében viseljenek láthatósági mellényt és sisakot, valamint legyen legalább hátsó (piros) lámpája a kerékpárjuknak. Továbbá, a programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni október 9-ig, szerdáig lehet az [email protected] címen. Eső esetén október 19-én tartják meg a kerékpártúrát. 




 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában