Gyorshajtás

2024.09.11. 14:35

Száguldozott a sofőr Karancsalján

A megengedett sebességhatárt jelentősen túllépte az a járművezető, aki minap mértek be a rendőrök a településen.

Nagy Orsolya

Mint arról Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője beszámolt, a közlekedési balesetek megelőzése érdekében folyamatosak a sebességellenőrzések a megyei főkapitányság illetékességi területén. Ennek ellenére még mindig nagyon sok sofőr hagyja figyelmen kívül a sebességhatárokat.

sebesség
A megengedett 50 kilométer per óra sebességet jelentősen túllépve, 88 kilométer per óra sebességgel közlekedett
Forrás: Police.hu

Jócskán túllépte a sebességhatárt

– A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának egyenruhásai a napokban Karancsalja belterületén mérték be azt az autóst, aki a megengedett 50 kilométer per óra sebességet jelentősen túllépve, 88 kilométer per óra sebességgel közlekedett. A sofőr ezért a jogsértésért 100 ezer forint közigazgatási bírságra és 4 közúti közlekedési előéleti pontra számíthat – közölte Buda Gábor. 

Hozzátette: a rendőrség arra kéri a gépjárművezetőket, hogy a balesetek megelőzése érdekében a KRESZ szabályainak betartása mellett minden esetben fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel közlekedjenek, továbbá a sebesség helyes megválasztásával vegyenek részt a közúti forgalomban.

A szóvivő felhívta továbbá a figyelmet, hogy a sebességtúllépés a fő baleseti okok közé tartozik, éppen ezért mindig be kell tartani az adott útszakaszon érvényben lévő sebességhatárt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában